De organisatoren van de FoodMarket.
De organisatoren van de FoodMarket. Foto:

FoodMarket met activiteiten bij Groene Hart

BARENDRECHT - De leerlingen uit 3vwo van Portus Groene Hart houden vandaag, donderdag 1 juni, een FoodMarket, waarbij jong en oud kan genieten van heerlijkheden en uiteenlopende activiteiten. 

De gehele opbrengst is bestemd voor Stichting Kansarme Kinderen.
Tussen 17 en 20 uur serveren de derdeklassers de lekkerste hapjes en drankjes. De kinderen kunnen zich vermaken op een reusachtige stormbaan en met andere activiteiten. Er is een showprogramma, een veiling van werk gemaakt door de leerlingen en een loterij met prachtige prijzen.

De leerlingen organiseren de FoodMarket in het kader van hun maatschappelijke stage. Portus Groene Hart vindt het belangrijk dat elke leerling ervaart hoe belangrijk het is iets te betekenen voor een ander.


Jaarlijks Lenteconcert BaerneKoor

BARENDRECHT - Op dinsdag 6 juni geeft het BaerneKoor zijn jaarlijkse Lenteconcert in De Baerne. 

Dit is het laatste concert onder leiding van Hans Cok, die het koor tientallen jaren heeft geleid. Als altijd zijn er bijdragen van Mariët Kaasschieter (sopraan), Monique Kruijdenberg (klarinet) en Hanneke Meijer (dwarsfluit).

Het repertoire verwijst deels naar Pinksteren. Deze liederen gaan over vertrouwen, hoop en troost. Het tweede deel van het concert is lichter van toon en biedt een optimistische kijk op de wereld. Onder meer komen liederen van de Engelse componist John Rutter en uit de musicals Les Miserables en The Sound of Music aan bod.

Het BaerneKoor is een koor voor 50-plussers met een repertoire van meest licht klassieke en musical muziek. Repetities zijn op dinsdagochtend in De Baerne. Inschrijven is mogelijk.
Het concert vindt plaats in De Baerne, Buitenlandse Baan 1. De aanvang is om 10.30 uur (zaal open om 10 uur), einde rond 11.45 uur. De toegang bedraagt 7,50, euro contant of met PIN te voldoen aan de zaal.


KBO houdt ledenvergadering

BARENDRECHT – De ouderenbond KBO houdy woensdag 7 juni haar Algemene Ledenvergadering. Deze wordt van 14 tot 16.30 uur gehouden in de kerkzaal van de St. Augustinusparochie, Marijkesingel 24. Wie de agenda nog niet heeft ontvangen, krijgt deze daar uitgereikt. 


 Meedoen met Open
 Tuinendag

BARENDRECHT – Voor de zesde keer wordt in Barendrecht de Open Tuinendag gehouden. Dit jaar gebeurt dat op zaterdag 24 juni.

Bezoekers kunnen weer een diversiteit aan tuinen bezoeken in verschillende delen van de gemeente. 

Wie mee wil doen en de eigen tuin wil openstellen, kan contact opnemen met Paul van den Broek. Hij is telefonisch bereikbaar via 06-22923857.

Volop kleurrijke tuinen in Barendrecht.