Strenger toezicht op afvalaanbieding in de Rivierenbuurt

BARENDRECHT - De boa’s van de gemeente Barendrecht controleren sinds vorige week (bijna) dagelijks de containers aan de Rivierenbuurt op bijplaatsingen van afval. 

Dat blijkt uit de beantwoording van de schriftelijke vragen van Echt voor Barendrecht (EVB), naar aanleiding van het wijkbezoek van de partij op 23 april, over het straataanzicht in de Rivierenbuurt.
Ook worden er in de Rivierenbuurt mogelijk containertuintjes geplaatst om bijplaatsingen te voorkomen. Van deze containertuintjes zijn er in 2022 vijf in Barendrecht geplaatst en die blijken een positief effect te hebben op het voorkomen van bijplaatsingen.
Daarnaast zullen aan het einde van het jaar op de veldjes op de hoek Rijnstraat/Merwedestraat en de hoek Rijnstraat/Waalstraat, waar op dit moment opslagcontainers staan, nieuwe beplanting worden aangebracht. Dit voorkomt dat deze veldjes worden gebruikt als hondenuitlaatplaats.


Family Fair voor hulp aan Oekraïne

BARENDRECHT – Bij de Immanuelkerk wordt op zaterdag 3 juni van 9.30 tot 13.30 uur de Family Fair gehouden.

Er is die dag en rommelmarkt, verkoop van boeken, dozen met groente en fruit, tassen, bloemen, kaas, suikerspinnen. Voor de kinderen is er speelgoed en een grabbelton. Er is koffie, thee, frisdrank en Oekraïens gebak, gebakken door Oekraïense vluchtelingen. En voor de lunch zijn er snacks en patat.
Om 12.30 uur is er een optreden van een Oekraïens kinderkoor.

Boeken en goede spullen voor de rommelmarkt zijn erg welkom. Die kunnen op vrijdagavond 2 juni worden ingeleverd in de kerk tussen 18.30 en 20.30 uur.

De opbrengst is bestemd voor het organiseren van transporten van hulpgoederen vanuit Polen naar Oekraïne. De kosten van de hulpgoederen zijn hoog, omdat daar miljoenen mensen in nood zijn. Ook is het transport duur door de afstand.
De kerk heeft doorhaar jarenlange inzet voor Polen goede banden met hulpverleners in dat land en in Oekraïne.
De Immanuëlkerk staat aan de Klarinetweg 2, dichtbij supermarkt Dirk.


Inschrijven voor avondvierdaagse

BARENDRECHT - De inschrijving is geopend voor de avondvierdaagse Barendrecht, die wordt gehouden van 5 tot een met 8 juni.
Inschrijven kan via de website a4dbarendrecht.nl een dan kiezen voor webshop. Starttijden tussen 17.30 en 19 uur. Inschrijven op de eerste avond kan ook bij de tafel van de organisatie. Wie met een school meedoet, kan dat aangeven bij het inschrijven. Na aftrek van de kosten gaat de opbrengst naar KiKa.