Wethouder en directeur op het podium.
Wethouder en directeur op het podium. Foto:

Volle zaal voor programma Het Kruispunt

BARENDRECHT – In een bijna uitverkochte grote zaal heeft theater Het Kruispunt woensdagavond 24 mei het nieuwe theaterprogramma gepresenteerd.

Directeur Chantal Kradolfer is blij dat er nu eindelijk weer een compleet theaterseizoen aankomt. De Tip, de avond waarop de vaste bezoekers een voorproefje krijgen van een aantal voorstellingen, werd bijgewoond door wethouder Margo Stolk.

De avond werd gepresenteerd door Martijn Kardol, die op 19 april 2024 te zien is als één van de spelers van de musical ‘Ver van je bed’. Na een optreden van dansgroep Oxygen (te zien op 1 februari), was er vooral veel cabaret: Tobi Kooiman (17 november), Blauwe Vinkjes (25 april), Thijs van de Meeberg (2 februari).

Het luidste applaus was voor de slotact: de Rotterdamse band Ocobar. Zij speelden drie nummers uit hun programma ‘Forever Clapton!’. Op zaterdag 27 januari zorgen zijn voor een avond vol Clapton-muziek in Het Kruispunt.
Zie voor het hele programma van het komende seizoen de website van het theater:

www.theaterhetkruispunt.nl 


Franse muziek bij Barendrecht Klassiek

BARENDRECHT – In de Dorpskerk klinkt zondag 4 juni Franse muziek uit alle tijden, uit de late middeleeuwen tot muziek uit deze eeuw.

Bij Stichting Barendrecht Klassiek brengen mezzo-sopraan Nathalie Mees en Wouter Lucassen op theorbe en luit hun programma ‘C’est une chanson’. Ze brengen een zeer gevarieerd Frans programma met muziek door de eeuwen heen, van heel oud (Josquin des Prez uit de 15e eeuw) tot heel nieuw (een lied van Barbara Pravi, die in 2021 tweede werd op het Eurovisie Songfestival), en alles wat daartussen zit.

Het concert begint om 12 uur en vindt plaats in de Dorpskerk, Dorpsstraat 146.
De entree is gratis, een vrijwillige bijdrage na afloop wordt zeer gewaardeerd.

barendrechtklassiek.nl