Als ik in Turkije geboren was...

"Als ik in Turkije geboren was, was ik een moslim geweest. Je hoort dat vaak en vermoedelijk bekruipt die gedachte ons allemaal weleens. Ons buurmeisje is hindoe, de verzorgster van onze opa of oma heeft een hoofddoekje om en is moslim. Zij zijn net zo zeker van hun geloof als ik. Als je christen bent, waarom zou mijn geloof dan waar zijn en die van hen niet? Zouden alle religies niet op hetzelfde neerkomen? 

Dat is de vraag die we samen met dominee Wilschut onder ogen willen zien in een studiemoment in de Triomfatorkerk op zondag 4 juni om 16.30 uur.
Er is een lied en een gebed, maar het grootste deel van het uur dat we bij elkaar willen zijn, wordt gevormd door een lezing met interactieve vragen, om samen na te denken over de religies. En of het christendom bijzonder is, of niet…En welke houding we aannemen als christen tegenover een anders gelovige.

Van harte welkom, jong en oud, voor deze interactieve studiebijeenkomst Op 4 juni om 16.30 in de Triomfatorkerk aan de Gebroken Meeldijk in Barendrecht .Tevens zal er onder begeleiding van het mooie orgel geregeld gezongen worden. De kerk is open vanaf 16.00 uur."

Johan van Wolfswinkel,
namens de Diamantgemeente


Kennismaking met hockey

“Hockeyclub Barendrecht organiseert voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar met interesse in hockey weer gratis kennismakingstrainingen op woensdag 7 juni en vrijdag 9 juni van 16.00 tot 17.00 uur

HC Barendrecht staat bekend als een gezellige familieclub waar jong en ouder graag komt. De club beschikt over een fantastisch mooi complex met daarbij een gezellig clubhuis.Bij HCB krijg je er een wereld bij, je speelt in een team waar je nieuwe vriendjes en vriendinnetjes ontmoet. Je bent lid van een gezellige club, waar naast hockey ook andere leuke activiteiten georganiseerd worden. De trainingen zijn goed georganiseerd en worden gegeven door ervaren trainers.

De kennismakingstrainingen zijn speciaal voor kinderen met interesse in hockey maar ook voor kinderen die zich nog oriënteren. Voor deze trainingen heb je alleen sportkleding en sportschoenen nodig. Voor een stick en gebitsbeschermer zorgt HCB.

Op zoek naar een leuke teamsport? Kijk dan voor meer informatie op www.hcbarendrecht.nl."

Marianne Beenen,
verenigingsmanager
HC Barendrecht


Popmuziek dag bij CultuurLocaal

BARENDRECHT - De leerlingen Lichte muziek van CultuurLocaal nemen op zaterdag 3 juni een duik in de wereld van de popmuziek. Met verschillende workshops gaan ze aan de slag met een aantal bekende popliedjes die ze aan het eind van de dag voor elkaar zullen spelen op het podium van De Baerne.

Coördinator Monique Kruijdenberg over het waarom van deze dag: “Voor onze leerlingen gitaar, drums, toetsen, sax en moderne zang hadden we eigenlijk alleen de Top2000 avond in december als grote activiteit. Een van de pluspunten van onze muziekschool is juist, dat we naast de lessen extra activiteiten organiseren en op deze manier kunnen we dat voor deze groep leerlingen nog beter waarmaken.”


BoekStartdag in de bibliotheek

BARENDRECHT - Op zaterdag 3 juni van 10tot 13 uur zijn de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders welkom op de BoekStartdag in de bibliotheek.
De hele ochtend zijn er gratis activiteiten voor ukkies vanaf 0 jaar in zowel bibliotheek Het Kruispunt als bibliotheek Carnisselande.
In bibliotheek Het Kruispunt is er deze ochtend een fotoshoot met het thema Op reis met boekstart.
In bibliotheek Carnisselande start om 10.30 uur het voorlezen en van 11 tot 12 uur zingen en dansen de kinderen met muziek, verzorgd door CultuurLocaal. Ook is er doorlopend een doe-activiteit waar iedereen aan mee kan doen.

www.debibliotheekaanzet.nl/boekstart