Een impressie van de toekomstige wijk.
Een impressie van de toekomstige wijk. Foto:

Zaterdag Fruitpacking District Festival

BARENDRECHT – Met de de eerste editie van het Fruitpacking District Festival wordt zaterdag 3 juni het startsein gegeven voor de ontwikkeling van een nieuwe buurt: Fruitpacking District. Het is een onderdeel van de Stationstuinen.

Fruitpacking District wordt door ontwikkelaar Emborion ontworpen in een gebied waar honderd jaar lang is gehandeld in groente en fruit. Dat verleden is het uitgangspunt voor de wijk, legt Dineke van Meeuwen uit. Zij heeft de afgelopen jaren onder de naam Verse Grond activiteiten opgezet in het gebied. Door Café Clementine, de padelbanen, de moestuin en plekken voor startende bedrijven, weten steeds meer mensen de weg te vinden naar het gebied.

Festival

Er wordt nog geen eerste paal geslagen, maar op zaterdag 3 juni is er genoeg te doen tijdens het Fruitpacking District Festival. Het is ook de seizoensopening voor de vele activiteiten die hier plaatsvinden.

Er is van 11 tot 19 uur een programma met workshops en muziek. Verschillende startende bedrijfjes laten hier zien wat ze te bieden hebben. Ze staan er onder meer met natuurwijn, duurzame bloemen, vintage meubels en geklaarde boter. Kinderen kunnen knutselen met restproducten. Er zijn workshops fermenteren en wilde champagne maken. Bezoekers kunnen mee met een wandeling om eetbare bloemen te plukken. Ook zijn er clinics padel en freerunning. Na 16 uur is er muziek van een DJ.

Documentaire

Om 15 uur is er een screening met talkshow van de documentaire ‘Holy Shit, hoe jouw poep de wereld kan veranderen’. De documentaire laat zien dat het kan: poep weer inzetten voor het voeden van de bodem. De film roept veel op. Daarom is een van de makers aanwezig is om alle vragen te beantwoorden en een actief nagesprek te begeleiden.

Meedenken

Bezoekers van het festival worden uitgenodigd om mee te denken over de toekomst van de wijk. “We willen van de mensen weten hoe ze willen wonen in de toekomst. Hebben ze bijvoorbeeld belangstelling voor een moestuin? Als wij dat weten, dan kunnen we daarop inspelen”, legt Dineke van Meeuwen uit. Architecten en ontwerpers zijn van 11 tot 15 uur aanwezig om met de bezoekers in gesprek te gaan.

Ik juli komen er panels van bewoners waarbij nog meer op de details wordt ingegaan. Daarvoor kunnen mensen zich op 3 juni al aanmelden.

Het Fruitpacking Distict Festival wordt zaterdag 3 juni van 11 tot 19 uur gehouden rond Café Clementine, Spoorlaan 7 in Barendrecht.

Kijk voor meer informatie over het project en het festival op www.
fruitpackingsistrict.nl.


Borgstede naar Avifauna

BARENDRECHT – Bewoners van Borgstede hebben een bezoek gebracht aan vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn. Naast het kijken naar de vogels was er ook tijd voor een lunch. Familieleden van de bewoners gingen mee voor het duwen van de rolstoel.

Samen op de foto in het vogelpark.