Joey Jongman scoort met een penalty 3-1. (foto: Cees Bakker)
Joey Jongman scoort met een penalty 3-1. (foto: Cees Bakker) Foto:

Barendrecht met nederlaag nacompetitie in

BARENDRECHT – BVV Barendrecht heeft op de slotdag van de competitie alsnog een periodetitel weten te pakken in de Derde Divisie. Dat gebeurde zaterdag op bijzondere wijze, de rood-witten verloren met 4-3 van GVVV en dat was voldoende omdat de concurrentie (Sparta Nijkerk en Stedoco) ook punten morste.

De derde plek in de eindstand geeft de ploeg van trainer Leen van Steensel recht een plaats in de nacompetitie. Het verlies in de slotfase leidde tot kritiek van buitenaf, Sparta Nijkerk heeft de zaak aangekaart bij de tuchtcommissie van de KNVB.

Droomstart

Barendrecht kende zaterdag een droomstart van wat een bizarre middag met kerende kansen en opvallende uitslagen zou worden. Al in de eerste minuut kopte Joey Jongman de bal tegen de touwen uit een hoekschop, 1-0. Lang duurde de vreugde niet, want na balverlies van Niels Vorthoren ramde Genrich Sillé de bal hard en hoog binnen, 1-1.
De thuisploeg herpakte zich en kwam na een half uur weer op voorsprong. Marouane Bakour dolde linksachter Maikel Epskamp en bediende Jongman, die zijn tweede binnen prikte, 2-1.
Robbert Olijfveld kreeg mogelijkheden op meer, maar mikte twee keer over het doel en stuitte op keeper Jan van Willige. Ook na rust had de spits een te missen kopkans, hij knikte over.
Even later versierde Tren Drexhage een strafschop, die door Joey Jongman werd benut, 3-1. GVVV leek zich te gaan opmaken voor de nacompetitie. Barendrecht wisselde de vertrekkers Stanley Husen en Marouane Bakour.
Maar in de slotfase keerden de kansen door ontwikkelingen op de andere velden. Sparta Nijkerk kon in Staphorst tegen tien man niet winnen, het bleef daar 1-1. Omdat de andere concurrenten (Stedoco, Rijnvogels en Hoek) ook ineens ongekende uitslagen lieten noteren (4-6, 0-4 en 0-4) werd duidelijk dat Barendrecht gebaat was bij een nederlaag.
GVVV-spits Byron Burgering - topscorer van de Derde Divisie - had er nog wel zin en prikte in een paar minuten tijd drie keer raak, 3-4. Zo leidde het verlies alsnog tot een periodetitel, maar vooral veel discussie waarvan het einde voorlopig nog niet in zicht is.

Derde

Barendrecht eindigt het seizoen als derde, achter de ongenaakbare kampioen ACV en nummer twee GVVV. De derde periode ging naar GVVV. De rood-witten nemen als nummer drie in de eindstand de periode over van ACV. Samen met de Veenendaalse ploegen GVVV en DOVO gaan ze zich opmaken voor de nacompetitie en mogelijk promotie naar de Tweede Divisie.