Smitshoek gaat toch naar de nacompetitie.
Smitshoek gaat toch naar de nacompetitie. Foto:

Smitshoek grijpt vervangende periode

BARENDRECHT - Het is Smitshoek toch gelukt om nog een ticket voor de nacompetitie voor promotie naar de 3e divisie te bemachtigen. Een unieke prestatie, want nog niet eerder wist Smitshoek zich te kwalificeren voor deze nacompetitie.

Joey Kleijn was de grote man aan Smitshoekse zijde met twee doelpunten. Delano á Cohen scoorde vanaf de strafschopstip namens de bezoekers.

Smitshoek begint de wedstrijd voortvarend. Luigi Bruins geeft een heerlijke steekpass op de opstomende Elson do Rosario Almeida die vervolgens met links wild overschiet. Een minuut later is het wel raak. Een ingedraaide hoekschop van Ryan Koolwijk valt pardoes voor de voeten van Joey Kleijn die zijn nieuwe club op een 1-0 achterstand zet.
Smitshoek raakt na de openingsfase op de eigen helft gedrukt. Na een aanhoudende druk is het Gregory Paula die slim voorlangs snijdt en in zijn ijver maakt Jelmer van Leeuwen een overtreding binnen de zestienmeter. Aanvoerder Delano á Cohen weet wel raad met deze kans en brengt de bezoekers tien minuten voor de rust langszij.

Na de rust heeft Smitshoek meer grip en komt het er in de omschakeling razendsnel uit. Waar een schot van Joey Kleijn nog langszij gaat, is het even later Van Leeuwen die over links gelanceerd wordt, zijn directe tegenstander passeert en vakkundig de bal klaarlegt voor Kleijn, 2-1.

Genomineerden Sportgala

BARENDRECHT - De genomineerden voor het Sportgala Barendrecht 2023 worden donderdag 1 juni bekendgemaakt tijdens de uitzending van William Vat op Exxact Barendrecht. Deze duurt van 19 tot 21 uur.
Traditiegetrouw huldigt de gemeente Barendrecht haar kampioenen tijdens het lokale sportgala. Dit jaarlijks terugkerend evenement staat in het teken van sporters en sportploegen die een bijzondere prestatie hebben geleverd. Ook is er binnen het sportgala aandacht voor de sportvrijwilliger en de sportcoach.