Burgemeester Veldhuijzen en nestor Mijnders.
Burgemeester Veldhuijzen en nestor Mijnders. Foto:

Lovende woorden voor burgemeester

BARENDRECHT – Burgemeester Govert Veldhuijzen leidde dinsdag 30 mei voor het laatst de vergadering van de gemeenteraad. Hij werd daarom toegesproken voor de nestor van de raad, Leendert Mijnders (SGP/CU).

Mijnders noemde Veldhuijzen ‘een bekwame bestuurder met een gezonde dosis humor’.

“De samenwerking was kort, je bent interim burgemeester maar je vervulde die rol als een volwaardige Burgemeester voor ons mooie dorp. Een dorp waarin je als persoon goed past. We kunnen echt zeggen, jij was de juiste man op de juiste plaats en op het juiste moment. Door je grote kennis en vele ervaring wist je ontspannenheid te brengen op onderwerpen en in situaties die (onnodig) gespannen waren in Barendrecht. Je was er altijd, bijvoorbeeld van sinterklaas tot de nieuwjaarsreceptie. Altijd met energie en toewijding.”

Burgemeester Veldhuijzen heeft er volgens Mijnders aan bijgedragen dat de onderlinge verhoudingen in de Barendrechtse politiek zijn verbeterd. Namens de raad bood hij de burgemeester een bos bloemen en een kunstwerkje aan.


Zomeravond instuif bij BC Sans Atout

BARENDRECHT - Gedurende de zomermaanden wordt elke dinsdagavond een zomeravond instuif georganiseerd bij bridgeclub Sans Atout. Na zeven keer meedoen aan deze instuif doet men automatisch mee aan de zomercompetitie. Dit is een individuele competitie voor zowel leden als niet-leden.
Speeldata: 6 juni tot en met 29 augustus, met uitzondering van 4 juli. Op die dag is er geen bridge.
Er wordt gespeeld in de aula van het Dalton Lyceum, Zichtwei 1. Aanvang 19.45 uur, inschrijven vanaf 19 tot 19.30 uur. Kosten: 2,50 euro per persoon (5 euro per paar), graag gepast betalen. De mogelijkheid bestaat om individueel in te schrijven.
Elke speelavond worden meesterpunten toegekend volgens de regels van de NBB. Niet-leden, die een NBB lidnummer hebben, worden verzocht dit de eerste speelavond door te geven aan de wedstrijdleider.