Afscheid bij de Vereniging van Postzegelverzamelaars.
Afscheid bij de Vereniging van Postzegelverzamelaars. Foto:

Bestuurswisseling bij postzegelverzamelaars

BARENDRECHT - Vrijdag 19 mei was een bijzondere dag voor de Vereniging van Postzegelverzamelaars. Het echtpaar Walli en Maarten Kooiman legden hun taken neer na naar schatting meer dan 40 jaar. De heer Kooiman was al erelid en de vereniging vond dat zijn echtgenote ook erelid verdiende te worden. Dat geschiede met de overhandiging van een oorkonde. Mevrouw Kooiman is het eerste vrouwelijke erelid.
Afscheid van het bestuur nam op eigen verzoek erelid en mede oprichter Jan Tavenier. Hij maakte deel uit van bestuur nagenoeg sinds de oprichting ruim 56 jaar, waarvan 40 jaar als secretaris. Voorzitter Cor Brons bedankte allen en overhandigde een enveloppe met inhoud en een bloemetje.


EVB bezoekt Meerwede-Noord

BARENDRECHT - Op zaterdag 3 juni gaat Echt voor Barendrecht weer de wijken in. Dan wordt het noordelijk deel van Meerwede (tussen de Voordijk en de Meerwedesingel) bezocht.
Raadsleden, bestuur en actieve leden van EVB gaan dan op pad om te horen wat er speelt in de woon- en leefomgeving. Ook de wethouders zijn van de partij.
Tussen 10 en 12 uur zal er worden aangebeld. Zoals gebruikelijk zal er tevens weer een groep worden geformeerd die tegelijkertijd zwerfvuil in deze wijk zal opruimen.
Het verzamelpunt is dit keer vlakbij de kruising Avenue Carnisse en de Noordersingel (bij Carnisse Haven). Vragen kunnen op een later tijdstip ook per e-mail, WhatsApp of telefoon worden gesteld. Bel dan 0180-201020.


Rijbewijskeuring voor senioren

BARENDRECHT - Senioren die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor via Goedkope Keuringen wekelijks terecht in het Wijkcentrum Waterpoort, Middeldijkerplein 9. Voor informatie en een afspraak belt mennaar het landelijke afsprakenbureau: 085 - 48 83 616. Zelf een datum reserveren kan via de website: www.goedkopekeuringen.nl.  


Probus Barendrecht bestaat 30 jaar

BARENDRECHT – De ‘mannenclub’ Probus Barendrecht bestaat dertig jaar.

In Probus zijn Barendrechtse mannen verenigd die na hun werkzame leven twee keer per maand bijeenkomen om kennis te nemen van diverse onderwerpen op het terrein van techniek, maatschappij, kunst, geschiedenis en cultuur. Daarnaast zijn er afwisselend diverse excursies. Bij Probus gaat het om vriendschap, saamhorigheid en onderlinge hulpvaardigheid.
Probus Barendrecht is één van de meer dan 400 Probus clubs in Nederland. De oorsprong ligt in Engeland. Probus is een samenstelling van Professionals en Businessman.
Probus Barendrecht staat open voor geïnteresseerde mannen die voor hun pensioen een verantwoordelijke maatschappelijke functie hebben vervuld. Probus Barendrecht heeft rond de 25 leden en nodigt nieuwe leden uit.
Recent zijn inleidingen geweest over het milieuvraagstuk, de ontwikkeling van de elektrische auto, Noord-Korea en een bijeenkomst met een specialist-ouderengeneeskunde over het ouder worden en de gevolgen daarvan.
Excursies waren er bijvoorbeeld naar het capitulatie-museum in Rijsoord, de bouw van de Maasdeltatunnel, en de renovatie van het Nationale Nederlanden kantoor aan het Weena.
Wie kennis wil maken met Probus Barendrecht kan contact opnemen met Henk van der Kamp:
h.kamp34@upcmail.nl .

Leden van Probus tijdens een excursie.