Koor Harmonie uit Louny.
Koor Harmonie uit Louny. Foto:

Groep inwoners uit Louny in Barendrecht

BARENDRECHT - Van 14 tot en met 18 juni brengen 38 inwoners uit de stedenbandgemeente Louny een bezoek aan Barendrecht. De deelnemers komen met een bus en slapen in gastgezinnen.

Tijdens dit bezoek zijn ook burgemeester Milan Rychtarík en locoburgemeester Pavel Csonka te gast. Zij ontmoeten zowel interim-burgemeester Govert Veldhuizen als de nieuwe burgemeester, Ronald Schneider.
De deelnemers maken kennis met Barendrecht en de regio. Een wandeling door de Zuidpolder, een kunstwandeling in Carnisselande, een opdrachtentocht in het Oude Dorp, een bezoek aan Portus Groene Hart en het Repaircafé staan op het programma.  Bezoeken aan Rotterdam en  Kinderdijk maken het geheel compleet.

Koor

Op zaterdag 17 juni treedt het koor Harmonie uit Louny op in de Dorpskerk. Aanvang 19.30 uur. Het koor is in Barendrecht op uitnodiging van de Stedenband Barendrecht - Louny.
Harmonie is een gemengd koor en telt 24 zangers. Katerina Štolová en Jirí Kurka leiden het koor. Het repertoire omvat composities uit heden en verleden en is zowel klassiek als modern.
Het koor uit Louny wordt vergezeld door het koor Sparkling Voices uit Rhoon. Beide koren zullen zelfstandig uit eigen repertoire een aantal nummers zingen. Daarnaast zal er ook gezamenlijk een nummer ten gehore worden gebracht.
De toegang tot het concert is gratis. Na afloop zal er een collecte worden gehouden ter bestrijding van de gemaakte onkosten. Het concert duurt tot circa 21 uur.