Ridderkerk: migranten bij Stationstuinen

BARENDRECHT - Het college van Ridderkerk wil dat de gemeente Barendrecht woningen voor arbeidsmigranten opneemt in de plannen voor De Stationstuinen. 

Deze wens is met een reactie op het ontwerpbestemmingsplan bij de buurgemeente kenbaar gemaakt.
Volgens het Ridderkerkse college leent deze locatie zich voor huisvesting voor arbeidsmigranten, omdat er een duidelijke relatie is tussen de ontwikkeling van De Stationstuinen en de verdere ontwikkeling van Nieuw Reijerwaard. Er wordt daarbij ook gewezen op de 14 ha aan bedrijfsvestiging die Barendrecht verplaatst naar Nieuw Reijerwaard.
Van Ridderkerkse kant worden ook vraagtekens gezet bij het bouwvolume van De Stationstuinen. De mogelijk 3500 woningen die hier kunnen komen zullen van invloed zijn op Ridderkerkse woningbouwplannen. Volgens het college van Ridderkerk is er sprake van overcapaciteit. De woonbehoefte van Barendrecht tot 2030 is 1959 woningen. Ridderkerk wil ook betrokken worden bij de plannen voor de verkeersafwikkeling van dit nieuwbouwplan. "Ook dit kan van invloed zijn op Nieuw Reijerwaard en Rijsoord.”


G-voetbaldag komt voor één keer terug

BARENDRECHT - De G-voetbaldag van de Coaches Betaald Voetbal (CBV) keert in gewijzigde vorm terug bij BVV Barendrecht.
Het evenement voor G-voetballers wordt in 2023 voor de dertigste keer georganiseerd, waarbij de organisatoren de jubileumeditie hebben aangegrepen om de toernooivorm op zes locaties in het land terug te laten keren. BVV Barendrecht is een van de zes vereniging die op woensdag 13 september gastheer is voor het mini-toernooi.