Vitesse in actie op eigen veld. (foto: MBR fotografie)

Vitesse mengt zich weer in titelstrijd

BARENDRECHT - Om zicht te houden op de titel in deze loodzware 1e klasse poule was het voor het vlaggenschip van Vitesse een vereiste om de volle buit te pakken tegen Vriendenschaar, het team dat een prima zaalseizoen kende in de middenmoot van de eerste klasse en op het veld streed voor zijn laatste kansen.

Er stond voor beide ploegen zaterdag dus veel op het spel op deze zonnige namiddag. Vitesse, met Niels Molendijk en Nathan van Helden, was uiterst getergd en begon vele malen scherper dan de bezoekers uit Hardinxveld. Het team schoot uit de startblokken met een 2-0 voorsprong binnen 2 minuten en vergat vervolgens echt uit te lopen in de eerste 10 minuten, maar was de gasten op alle aspecten de baas.

In het verloop van de eerste helft ging het schotpercentage omhoog bij Vitesse, zo gingen beide ploegen rusten met een stand van 11-3.

In de 2e helft bloedde de wedstrijd wat dood, beide ploegen kwamen niet makkelijk tot scoren. Vitesse speelde de wedstrijd zakelijk uit, wat resulteerde in een 16-8 overwinning op het team gecoacht door Ronald Berrevoets, die volgend jaar, samen met Niels Molendijk, ons vlaggenschip onder zijn hoede zal nemen.

De laatste twee wedstrijden mag Vitesse voor de titel strijden tegen beide nummers 1, beginnend met Kinderdijk op zaterdag 10 juni. Om 15.30 uur zal deze ontmoeting plaatsvinden op sportpark Molenzicht te Alblasserdam.

Uitslag duivenvlucht

BARENDRECHT – Zaterdag 3 juni om 7.15 uur gingen in het Franse plaatsje Melun, ten zuidoosten van Parijs, 18.401 Zuid-Hollandse duiven los bij onbewolkt weer.

Van de Hoekse Waard vlogen er die dag 2.173 duiven in concours en voor Barendrecht e.o. vlogen 404 duiven mee

De eerste prijs was voor A . van Berkel (HW4e prijs). Hij deed met tien duiven mee en won ook tien prijzen. Tweede en derde werd P. van Gelder (HW 6e / 9e prijs).

De stand in de competitie Grootmeester: eerste D .Lodder, tweede A . van Berkel en derde P. van Gelder.