Arie van der Jagt op het podium bij de wethouder.
Arie van der Jagt op het podium bij de wethouder. Foto:

Arie van der Jagt gehuldigd

BARENDRECHT – Bij de start van de avondvierdaagse heeft wethouder Margo Stolk maandag vrijwillig verkeersregelaar Arie van der Jagt gehuldigd.

Voor zijn verdiensten als vrijwilliger ontving hij namens het gemeentebestuur een kunstwerkje en een bos bloemen. Van de deelnemers aan de avondvierdaagse kreeg hij een welverdiend applaus.

Van1974 tot en met 1986 is Arie penningmeester van de Stichting van de Scoutinggroep Jhr. Beelaerts van Blokland geweest. In deze periode is hij van groot belang geweest voor het gezond krijgen van de financiën van de groep mede daar in deze periode de nieuwbouw van het clubhuis op sportpark Ziedewei werd gerealiseerd.

Samen met zijn vrouw was hij jarenlang de kampkok; in de zomerkampen van de welpen (50 jeugdleden en 10 personen leiding) en de Paaskampen van de verkenners (35 jeugdleden en 6 personen leiding)

Vanaf begin jaren tachtig is Arie betrokken bij de avondvierdaagse; de eerste jaren met het maken, controleren en uitzetten van de routes. Al snel kwam hier een nieuwe taak bij: het regelen van de veiligheid van de deelnemers als verkeersregelaar.