Hans Heiden en Cees Schaap gaan opzij voor een bromfiets.
Hans Heiden en Cees Schaap gaan opzij voor een bromfiets. Foto:

Raadsleden bezoeken uitgaansgebied

BARENDRECHT - Leden van de gemeenteraad hebben vrijdag 2 juni een bezoek gebracht aan het uitgaansgebied in de Oude Dorpskern.

De raadsleden wilden een indruk krijgen van de situatie in de buurt, nu het Doormanplein is vrijgemaakt voor terrassen. Ze werden rondgeleid door leden van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht en de Bewonersvereniging Oude Dorpskern Barendrecht.

Om 20 uur verzamelde een eerste groep zich in ’t Ouwe Durp, waar ze werden bijgepraat door Wilco Andeweg. Aanwezig waren Arno Schippers (CDA), Joris Modderman (EVB), Marcel van Prehn (D66), Cees Schaap (VVD), Tina Jakoeb (PvdA) en Hans Heiden (EVB).
“We willen de stand van zaken weten met betrekking tot de overlast op het plein”, zo legde Cees Schaap het doel van het bezoek uit.
Twee bewoners van de Oude Haven deden uitgebreid hun verhaal over de overlast die zij ervaren. Gebrek aan parkeerplaatsen, herrie en zwerfvuil zijn in het weekend en op feestdagen een terugkerend fenomeen. De grootste ergernis is het wildplassen op de parkeerplaats, “Ze plassen tussen de auto’s, ook meiden doen dat. Pas stonden er tegen de muur van bakker Pot zes mannen naast elkaar te plassen.”
Vanuit de flat wordt de overlast nauwelijks gemeld, omdat veel ouderen geen internet hebben.
Van 1 uur tot half 3 bestond de ‘nachtploeg’ van de gemeenteraad uit Lydia Verkade (SGP/CU), Arie Kooijman (GL), Arno Schippers (CDA), Marcel van Prehn (D66), Jonathan Vrijman (EVB). Ook tijdens hun bezoek bleef het rustig.


Theatergroep IDEA in Exxact Magazine

BARENDRECHT - Exxact Magazine besteedt vandaag, donderdag 8 juni van 18 tot 19 uur, aandacht aan de Engelstalige theatergroep IDEA.
Te gast zijn Sebastienne Hol en Annette Verschuren. Met presentator Hans van Hengel kijken terug op het 30-jarig bestaan en kijken vooruit naar de aankomende show in het week van 16 en 17 juni. Een groep acteurs is ook in de studio om een aantal nummers live te spelen. Het programma is te horen op Exxact Barendrecht.