Pianiste Iris Erkan verzorgde de muziek.
Pianiste Iris Erkan verzorgde de muziek. Foto:

Present houdt verjaardagslunch

BARENDRECHT – Stichting Present Barendrecht vierde zaterdag 3 juni het 15-jarig bestaan. Dat werd gedaan met een verjaardagslunch.

Naar schatting zeventig mensen kwamen naar de aula van Portus Groene Hart om plaats te nemen aan lange tafels. De gasten konden van huis vanalles meenemen om de tafel zo origineel mogelijk te dekken. Daar maakten sommige mensen veel werk van. De lunch werd bezocht door wethouder Miranda de Hoop. 


Kennismaking met muziekinstrumenten

BARENDRECHT – Voor kinderen (vanaf 7 jaar) en volwassenen die een muziekinstrument willen bespelen biedt Harmonievereniging Barendrecht een korte voorbereidende cursus van 5 lessen aan. Deze wordt nog voor de zomervakantie gehouden, zodat na de vakantie gelijk gestart kan worden met het leren spelen op een instrument .
Deze cursus wordt gehouden op maandag van 19 tot 19.45 uur en woensdag van 14.45 tot 15.30 uur. Eventueel kan aan zowel maandagavond als woensdagmiddag worden deelgenomen voor nog meer ervaring.
harmoniebarendrecht.nl 


Harmonievereniging geeft buurtconcert

BARENDRECHT - Harmonievereniging Barendrecht geeft zaterdagavond 17 juni een groots buurtconcert op het plein voor het Trefpunt. Vier onderdelen van de vereniging werken mee aan de avond.

"We willen met dit concert alle (nieuwe) buurtbewoners rondom het Trefpunt de gelegenheid bieden om kennis te laten maken met onze vereniging maar ook met elkaar”, legt Jan Stolk uit. Het thema van het concert wordt (ver)binden. "Elke dag zijn er in het Trefpunt muzikale activiteiten gaande, en dat willen we laten zien en horen aan de buurtbewoners tijdens dit concert. Wij willen graag kennismaken met onze (nieuwe) buren en het is een prima gelegenheid voor de buurtbewoners om ook met elkaar in contact te komen”.
"Onze vereniging bruist van de jeugdleden”, vertelt Alice Roderkerk verder. De jeugd wordt opgeleid in fases: als jeugdlid begin je in het LeerlingenOrkest, dan ga je door naar het JeugdOrkest en uiteindelijk stroom je in bij hét HarmonieOrkest. "Het is belangrijk dat de jeugd weet waar ze naar toe werken, daarom hebben ze de afgelopen weken mee mogen spelen bij hét HarmonieOrkest. Op deze manier proberen wij de jeugd te (ver)binden aan onze vereniging en geboeid te houden. Het was een fantastische leerzame ervaring. En het resultaat zullen ze laten horen op 17 juni.”
De avond wordt gevuld met bekende nummers van bijvoorbeeld Queen, Formule 1, Ghostbusters en Disneyland.

Aanvang 19 uur op het plein voor 't Trefpunt, Dr. Kuyperstraat 4. Entree is 2,50 euro (kinderen gratis). "Neem gezellig uw tuinstoel mee!”, aldus de harmonie.

Harmonievereniging Barendrecht in de grote zaal van 't Trefpunt.