De markt werd gehouden in de hal van het gemeentehuis.
De markt werd gehouden in de hal van het gemeentehuis. Foto:

Vrijwilligersmarkt in het gemeentehuis

BARENDRECHT – Een groot aantal actieve leden van vrijwilligersorganisaties kon zaterdagmiddag niet van het mooie weer genieten. Ze stonden met een kraam op de vrijwilligersmarkt in de hal van het gemeentehuis.

Ondanks het mooie weer buiten werden er binnen genimeerde gesorekken gevoerd met bezoekers en met collega’s van andere organisaties. Ook wethouder Miranda de Hoop was aanwezig.

Ondanks het prachtige weer waren er ruim 200 bezoekers. Deze bezoekers zijn geïnformeerd over de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk bij meer dan 20 aangesloten organisaties zoals NVA Rijnmond, de Zonnebloem en KunstCreatief Barendrecht.


I.J.E-koor geeft concert

BARENDRECHT - Voor het tweede jaar op rij organiseert het I.J.E-koor haar eigen concert. Het wordt op zondag 18 juni gehouden in Carnisse Haven, Noordersingel 30. Aanvang 19.30 uur. Het thema is ‘Believe for it’.

Het concert is gratis toegankelijk. Bezoekers kunnen genieten van de liederen van het koor, samenzang, en het thema dat zal worden toegelicht.

Het I.J.E-koor heeft de mogelijkheid geboden aan nieuwe zangers en zangeressen tussen de 14 en 30 jaar om vrijblijvend aan dit concert mee te doen als project-lid. Het I.J.E.-koor en de I.J.E.-band zullen onder leiding van Damyan Vermaas de muzikale invulling verzorgen.

Kaarten zijn gratis te reserveren via www.ije-rotterdam.nl  


Concert met harpiste in Kerktuin

BARENDRECHT – In de Kerktuin achter de Dorpskerk wordt zondag 18 juni een concert gegeven. Aanvang 11.30 uur, na de kerkdienst.

Ghislaine Voorrecht uit Stad aan ’t Haringvliet brengt met haar concertharp een aantrekkelijk programma ten gehore tijdens twee optredens van elk 25 minuten. Daar tussendoor informeert gastvrouw Alie den Engelsman de bezoekers over de kerktuin in lentetooi.
De harpiste speelt onder meer de compositie Nataliana van haar Amerikaanse collega Deborah Henson-Contant, met het opzwepende flamencoritme en het Andante van een vioolsonate van J.S. Bach.
Het bezoek aan het tuinconcert is gratis. Na afloop is er een collecte voor de bestrijding van de kosten.


Jonge scholeksters groeien op tussen kiezels

BARENDRECHT – Enkele bewoners van de Wesdijkleede kunnen het opgroeien van jonge scholeksters van nabij meemaken.

De twee jonge vogels bevinden zich op het kiezeldak tussen twee van de appartementengebouwen. De heer Blijleven voert ze bij en zorgt dat er voldoende water is voor de dieren. “Ze eten bijna uit de hand”, vertelt hij.

Volgens Blijleven was er een nest met vier jongen scholeksters op het dak van de flat. Ze zijn echter afgedaald naar het dak tussen de flats. Twee van de jongen hebben dat niet overleefd. De twee anderen lijken zich thuis te voelen op het dak. Ze worden regelmatig gevoerd door hun ouders. Die halen wormen en ander voer uit van De Kleine Duiker, aan de overkant van de rondweg.

Dat scholeksters op kiezeldaken nestelen is niet ongewoon. Dat de jonge vogels zo dicht bij mensen worden grootgebracht is uitzonderlijk. De heer Blijleven verwacht dat ze binnenkort uitvliegen.

De heer Blijleven en de scholeksters.