Een traktatie voor de buren.
Een traktatie voor de buren. Foto:

Bruiloft aan de Kerkweg

BARENDRECHT – Aan de Kerkweg werd dit weekeinde een bruiloft gevierd. De bruid werd thuis opgehaald door bruidegom. Dat gebeurde onder begeleiding van muziek en ronkende motoren en rode rook.
Vader en ander familielid deelden lekkers uit aan de vele buurtgenoten die een kijkje kwamen nemen. “Geweldig!”, reageerde één van de buren.


Barendrecht haalt taakstelling

BARENDRECHT - Het is gelukt om in Barendrecht in de eerste helft van dit jaar 78 statushouders te huisvesten. Daarmee voldoet de gemeente aan de taakstelling van het Rijk.
In de tweede helft van het jaar moeten 76 statushouders worden gehuisvest. "Waar halen de woningen vandaan?", is volgens een medewerker van de gemeente dan weer de uitdaging. Intussen hebben de medewerkers van Vluchtelingenwerk moeite met de begeleiding van de nieuwkomers. In het verleden moesten die alles zelf regelen. Dat ging niet goed, zodat de wet is veranderd. Nu worden ze bij hun administratie begeleid door Vluchtelingenwerk. "Het is niet meer te overzien. Ik schat in dat we 70 procent van onze tijd kwijt zijn aan bellen met instanties, in de wacht staan en bellen met de gemeente", vertelde een medewerker van Vluchtelingenwerk dinsdag aan de raadscommissie Samenleving. Wellicht gaat Barendrecht nu de regels aanpassen.