Ilse van der Laan.
Ilse van der Laan. Foto:

RET-reiziger kan met mobiel betalen

REGIO - Reizen met het OV in de regio Rotterdam is nog makkelijker geworden. Sinds dinsdag 6 juni kunnen reizigers bij de RET op voltarief in bus, tram én metro in- en uitchecken met een contactloze betaalpas of creditcard. Dat kan ook met een mobiel. Daarmee heeft OVpay landelijke dekking.


KCB neemt afscheid docente Ilse van der Laan

BARENDRECHT - Haar laatste Les Botanisch Illustreren was er één met een dubbel gevoel aldus KCB-docente Ilse van der Laan. Zij heeft vier jaar lang lesgegeven bij KCB eerst als docente Edelsmeden in de Baerne en later als docente Botanisch Illustreren in Waterpoort en R10.
Gezien de veranderingen privé door gezinsuitbreiding en de kans die ze kreeg voor haar grootste passie Edelsmeden, kon ze gaan werken bij een goudsmederij. "Die keuze om niet meer les te geven viel haar moeilijk maar KCB houdt de deur altijd voor haar open mocht ze het lesgeven toch weer willen oppakken”, aldus manager Inge Flohr.
Haar afscheid bij de laatste les botanisch illustreren kon natuurlijk niet zonder bloemen en de vele afscheidswoorden van haar collega kunstenaars. Gelukkig kunnen de cursisten door met de lessen met haar opvolgster Steffanie Le Sage die haar lessen in september gaat overnemen. Wie wil inschrijven voor de cursus kan kijken op de website
www.kunstcreatief.nl voor het aanbod.