Speelfilm gemaakt door Barendrechtse filmmakers
Speelfilm gemaakt door Barendrechtse filmmakers

Speelfilm voor Sophia Kinderziekenhuis

BARENDRECHT - Een groot team professionele filmmakers is op vrijwillige basis bezig met de voorbereidingen voor de kinderfilm De Spiegel van Sophia. Deze film is de vierde film uit de koker van de Barendrechtse filmmakers Danny Bliek en Yvonne van der Haven. 

Speelfilm ‘De Spiegel van Sophia’ wordt een avonturenfilm waar je bij weg kunt dromen en even kunt vergeten dat je ziek bent. De film volgt de 13-jarige nierpatiënte Milou, die tijdens haar ziekenhuisbezoek verdwijnt in een magische spiegel. Ze kan alleen terugkeren naar de gewone wereld als zij haar grootste angst overwint.
Het Sophia Kinderziekenhuis bestaat dit jaar 160 jaar en op verzoek van de kinderen is het idee ontstaan om een nieuwe speelfilm te maken.
Filmmaakster Annelies Blom vertelt: “De zieke kinderen vragen geregeld naar weer een nieuwe film. Deze kinderen, hun broertjes, zusjes, familie en kinderen die niet in het ziekenhuis liggen maar wel de eerste drie delen zagen, kijken vol verwachting uit naar de volgende speelfilm voor het Sophia Kinderziekenhuis.”
Het doel van de speelfilm is om de kinderen te doen vergeten dat ze ziek zijn en hen te stimuleren, om ondanks de beperking hun talenten te ontwikkelen.
De film is voor iedereen vanaf 8 jaar en zal zowel in de bioscoop als bij verschillende streamingdiensten te zien zijn. On Air Media is aangetrokken als uitvoerend producent. Tijdens de officiële première is de film voor de zieke kinderen die daar niet bij kunnen zijn exclusief te zien op de huiskanalen van de academische ziekenhuizen.
Voor de realisatie van de film is er een crowdfunding gestart.


Kids Disco in Blok0180

BARENDRECHT - In samenwerking met Blok 0180 organiseert Dansschool Jaques Dance Passion weer een Kids Disco voor kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar, die een avond uit gaan beleven.
De disco wordt gehouden vrijdag 17 maart van 19 tot 22 uur in Blok0180 aan de Haarspitwei in Barendrecht. Toegangsprijs is 7 euro per persoon (contant). www.
jacquesdancepassion.nl