De finale van Heel Heerjansdam Bakt voor Kids in 2022.
De finale van Heel Heerjansdam Bakt voor Kids in 2022. Foto:

Nu inschrijven voor Heel Heerjansdam bakt voor kids

HEERJANSDAM - Heel Heerjansdam Bakt voor Kids wordt op zaterdag 25 maart voor de derde maal gehouden. Kinderen kunnen zich nu aanmelden.

Door Ilayda Barkey

Heel Heerjansdam Bakt voor Kids wordt georganiseerd door de Heerjansdames. Deze non-profit organisatie verzorgt leuke, sportieve en spannende evenementen voor kinderen in Heerjansdam. De vier dames achter dit event zijn Yvette, Daphne, Leontine en Angela. De stichting is er al 15 jaar en begon met het organiseren van een buitenspeeldag. “Heerjansdam is klein er was weinig te doen voor kinderen”, vertelt Yvette Hanselman.

De Dames hebben ook een goede samenwerking opgebouwd met de Oranjevereniging Heerjansdam, St. Jeugdopvang Heerjansdam en Activiteiten Vereniging Heerjansdam. En met de hulp van sponsors kunnen ze er voor zorgen dat alle activiteiten een groot succes worden.

Heel Heerjansdam bakt was het idee van de inmiddels 12-jarige Bo Dijkstra, geïnspireerd door de CupCakeCup. Met het idee kwam ze bij de Heerjansdames en samen hebben ze in 2021 voor het eerst Heel heerjansdam Bakt georganiseerd.

Dit jaar komt de activiteit terug op zaterdag 25 maart. Op de dag van de wedstrijd leveren alle deelnemende duo's om 12 uur hun taarten in en gaan de Heerjansdames alle taarten proeven en beoordelen. Van te voren moeten ouders filmpjes en foto’s doorsturen om te bewijzen dat de kinderen het wel zelf hebben gemaakt. De vijf beste duo’s krijgen een finale opdracht die ze ’s middags uitvoeren.

Vorig jaar was het thema van de finale-opdracht ‘dieren’, het jaar daarvoor was het thema ‘feest’. Het thema voor dit jaar moet nog besloten worden. 

Sommige taarten die ze binnenkrijgen zijn favorieten omdat ze heel gaaf zijn. Zo was er een panda taart, herinnert Yvette Hanselman zich. De winnende taarten zijn vaak vooral heel lekker. Hetzelfde is niet te zeggen over alle gebakken goederen die de dames binnen krijgen. Yvette kan één zo’n taart zich nog goed herinneren, “Er was een taart waarin drie pakjes boter zaten, in plaats van een beetje water erbij ging er elke keer boter bij.” 

Omdat de dames maar een klein stukje proeven, kunnen de duo's en hun ouders de taarten gewoon terug meenemen. “Dan vertellen we wel eens stiekem tegen de ouders dat het niet de lekkerste taart was. Ouders kunnen daar vaak om lachen.”

Aanmelden
Voor Heel Heerjansdam bakt moeten er minimaal acht duo's ingeschreven staan, anders gaat het niet door. Inschrijven kan tot zaterdag 11 maart via
Heerjansdames@gmail.com