Joey Jongman scoort met een loepzuiver schot 0-3. (foto: Cees Bakker)
Joey Jongman scoort met een loepzuiver schot 0-3. (foto: Cees Bakker)

Barendrecht sluipt de top 3 binnen

BARENDRECHT - Barendrecht is zaterdag door een makkelijke zege bij ASWH de top 3 van de Derde Divisie binnengekomen. Bij de laaggeplaatste streekgenoot werd het 0-3.

ASWH-Barendrecht is altijd een pikant duel, zeker gelet op allerlei dwarsverbanden tussen beide clubs. Zo stonden er bij Barendrecht twee ex-ASWH-spelers aan de aftrap: Stanley Husen en Robbert Olijfveld. De eerste kans was voor Tren Drexhage, zijn kopbal uit een hoekschop werd nog gered, maar even later was het wel raak, 0-1.
Het eenrichtingsverkeer naar het Ambachtse doel zette zich voort. Schoten van Danny Monster en Olijfveld hadden geen resultaat. De aanvaller kreeg meer mogelijkheden, maar zag de ASWH-keeper steeds redden. Ook Drexhage en Niels Vorthoren slaagden er niet in de kansen te verzilveren.

Tweeden helft

Na de onderbreking werd het rap 0-2. Stanley Husen stuurde Marouane Bakour weg, hij schoot via de paal raak. Daarmee was het eenzijdige duel eigenlijk wel gespeeld. Monster zag een pegel gered worden, een kopbal van Husen ging er niet in, net als een schot van Joey Jongman.

De middenvelder zorgde elf minuten voor tijd ook voor het slotakkoord. Jongman rond een dieptepass af met een knal tegen de touwen, 0-3. 

Barendrecht is nu derde in de Derde Divisie met 44 punten uit 24 wedstrijden. Er zijn nog tien duels te gaan, daarin moet Barendrecht nog naar ACV.

Programma

Zaterdag 11 maart speelt Barendrecht weer thuis tegen DOVO om 14.30 uur.