Meedoen met Sprookjes in De Baerne

BARENDRECHT - Eind deze maand wordt de BaerneZaal omgetoverd tot een waar sprookjesbos. In twee voorstellingen van ongeveer drie kwartier kunnen kinderen van 3 tot 6 jaar meedoen met verhalen en muziek in de sfeer van bekende sprookjes. Onder andere komen Roodkapje en Sneeuwwitje voorbij.

Annemarie Rijkée, jarenlang muziekdocent bij CultuurLocaal, heeft de voorstelling gemaakt en daarvoor zelf ook liedjes geschreven. Ze speelt de voorstellingen met pianobegeleiding door Hans Cok.
De voorstellingen worden door CultuurLocaal aangeboden in het kader van de KinderMuziekWeek, het jaarlijkse programma om kinderen van 0 tot 12 jaar te laten genieten van het maken van en luisteren naar (live) muziek.
De eerste voorstelling is op zaterdag 25 maart om 10 uur, de tweede op woensdag 29 maart om 14 uur in De Baerne, Buitenlandse Baan 1. De toegang is gratis. Aanmelden kan door een mail te sturen naar
miranda@cultuurlocaal.nl.


Gedichten- en verhalenwedstrijd rond 5 mei 

 BARENDRECHT - Stichting Evenementen Dorpskern Oud Barendrecht (Sedob) organiseert dit jaar een gedichten- en verhalenwedstrijd rondom 5 mei. De wedstrijd is voor Barendrechtse jongeren tot en met 21 jaar.

Het thema van 5 mei, de dag waarop we vieren dat we in Nederland in vrijheid leven, is dit jaar ‘Leven met oorlog’. Hoe is het om te moeten (over)leven met oorlog, of dagelijks te worden geconfronteerd met oorlogsherinneringen? Jonge schrijvers kunnen zich daardoor laten inspireren.
Barendrechtse jongeren mogen maximaal drie gedichten of korte verhalen (maximaal 500 woorden) versturen bij hun inzending. Een vakjury zal de inzendingen doornemen en een winnaar benoemen. De winnaar van de wedstrijd mag zijn of haar prijswinnende gedicht voordragen bij het vrijheidsontbijt, op 5 mei in de Ontmoeting van de Dorpskerk. Daarnaast zullen alle inzendingen te lezen zijn op de website van Sedob.
Gedichten en verhalen kunnen, onder vermelding van je naam en je leeftijd, tot en met maandag 17 april 2023 worden verzonden naar
pr@sedob.nl.


NL Doet op De Kleine Duiker

BARENDRECHT - Zaterdag 11 maart is het NL Doet. Ook op De Kleine Duiker is het nodige te doen. De dag start om 10 uur met koffie of thee met wat lekkers. Daarna gaat iedereen aan de slag bij een klus van voorkeur. De lunch wordt rond het middaguur geserveerd. Daarna volgt een rondleiding over het terrein. Bij De Kleine Duiker staan diverse klussen op het programma. Zoals compost naar de moestuin brengen met een kruiwagen en de grond omspitten. In de Horeca kunnen mensen helpen met de voorbereiding van de lunch. Er wordt ook gezocht naar mensen die willen meedenken over de invulling van natuureducatie.