Wandelvrijwiligers

“Wat hebben wij bij de vorige oproep leuke reacties ontvangen op de vraag naar vrijwilligers voor onze zorglocaties van Laurens! Ik realiseerde mij dat er nog veel mensen zijn in Barendrecht die wat extra over hebben voor hun medemens. Wat hartverwarmend om te ervaren!!!!

Maar....we zijn er nog niet, dat begrijpt u vast!

Daarom wil ik hierbij het verzoek doen naar nog meer vrijwilligers voor De Elf Ranken en Borgstede.

Voor De Elf Ranken zijn we specifiek op zoek naar wandelvrijwilligers voor het groepswandelen op de dinsdagmiddag.

Voor beide locaties zijn we op zoek naar vrijwilligers die willen ondersteunen bij activiteiten, maatje willen zijn of zelfs willen helpen bij het schoonhouden van de rolstoelen en fysio apparaten.

Maar ook vrijwilligers die goed bij stem zijn om te zingen bij Geestelijke zorg, sportieve vrijwilligers die willen fietsen met bewoners door Barendrecht met de duofiets of een vrijwilliger die als koerier naar locaties zou willen rijden met materialen voor onze bewoners.... kortom iedereen is van harte welkom!
We hopen weer op een mooie opkomst voor onze bewoners.”

Sylvana Volk
Coördinator vrijwilligers De Elf Ranken en Borgstede,
Barendrecht


Schijnvertoning

"Op 28 maart stemt de gemeenteraad over een raadsvoorstel van wethouder Van der Linden (EVB) om 36 flexwoningen te bouwen aan de Maasstraat. De aanloop naar deze raadsvergadering is één grote schijnvertoning.

Het Rijksvastgoedbedrijf biedt subsidies voor flexwoningen, maar dan moeten er wel minimaal 36 worden gebouwd. Puur en alleen om die reden moeten er nu koste wat het kost 36 woningen op deze daarvoor veel te kleine parkeerplaats worden gepropt.

Dat het planologisch helemaal niet klopt, lijkt de wethouder niet te deren. Inwoners uit de wijk hebben belangrijke inhoudelijke argumenten (balans in de wijk, verkeersveiligheid, parkeernormen en groenbehoud) aangedragen waarom dit plan niet deugt. Tot onze verbazing blijkt echter dat een aantal belangrijke argumenten (bewust) uit de informatie wordt gehouden die aan de raad is voorgelegd. Daarom hebben we alle raadsleden zelf geïnformeerd.

In plaats van een gedegen onderzoek naar de mogelijkheden op de Maasstraat worden normen, kaders en procedures aangepast om de vooraf bepaalde oplossing (36 flexwoningen) er doorheen te krijgen.

We gaan er vanuit dat de EVB-fractie haar verantwoordelijkheid neemt en de wethouder behoedt voor een vergissing, want dit plan is geen oplossing maar een probleem. Doe jullie naam eer aan en kom Echt Voor Barendrecht op!"

Thomas Hilbrands,
Barendrecht 


Flexwoningen, bezint eer ge begint!

"De gemeente Barendrecht probeert met flexwoningen de wooncrisis te bezweren. Geen gek plan zou je denken, maar wel als je het op de slechts denkbare plek neerzet: in een wijk die al jaren achteruit gaat. Flexwoningen zijn relatief kleine woningen volgens de gemeente, volgens bewoners kleine hokken waarvan de slechte ervaringen terug te lezen zijn in nieuwsberichten en verschillende bezwaarprocedures in het land. Bewoners van de flexwoningen zijn ongelukkig met de woonomstandigheden, omwonenden hebben zorgen over de leefbaarheid in de wijk. Reden genoeg om hier zorgvuldig mee om te gaan, maar blijkbaar niet voor de gemeente. 

Nee, omdat de plek eigenlijk te klein is voor de 36 (!) woningen wordt het naastgelegen speelveldje ook nog opgeofferd om als buitenruimte te dienen voor meer dan 72 man. Dat is vragen om ellende. De gemeente zoekt het misschien nog wel uit, er lopen onderzoeken, maar alle vergunningen zijn al in aanvraag. De begripvolle woorden van de gemeente zijn niet omgezet in een doordacht plan waarbij rekening gehouden wordt met de omgeving. 

Een parkeerplaats die werd aangelegd toen het gemeentehuis 20 jaar geleden werd uitgebreid en als oplossing voor het parkeerprobleem van het opknippen van het gemeenteplein werd gepresenteerd wordt nu weer misbruikt en de wijk is de dupe. Barendrecht verdient beter!"

Sjoerd Feenstra, namens meer dan vijftig wijkbewoners,
Barendrecht