Druk bezochte tuinruim-dag

Vervolg van de voorpagina.

Mensen konden zich aanmelden als ze belangstelling hadden voor planten uit de wijk. Naar schatting tweehonderd mensen maakten van deze mogelijkheid gebruik. Ze konden zelf planten uitgraven in de voor- en achtertuinen. Op de hoek van de Piet Heinstraat en de Trompstraat was een verzamelpunt. Daar kregen de deelnemers van medewerkers van Patrimonium een plattegrond met daarop de tuinen die waren opengesteld. Ook kon iedereen hier koffie krijgen. Al snel werden de deelnemers ‘struikrovers’ genoemd. Waar iedereen tijdens de koffie hartelijk om kon lachen.

Verschillende deskundigen liepen door de wijk om vragen te beantwoorden over planten. Marly Bonten van het Moestuinhuis was daar een van. “Dit is een super leuke activiteit. Want meestal is het groen bij dit soort bouwplannen de klos”, zegt ze. Ze nam zelf een aantal planten mee voor de tuin van Verse Grond, bij het station.

Vrijwilligers van de Kerktuin en van de buurttuin aan de Korianderhof waren blij dat ze hun tuin konden verrijken met planten uit de Zeeheldenbuurt. Eén van de buurtbewoners had een kettingzaag bij zich en verwerkte een boom tot hout voor de open haard.
“Ook één van de oud-bewoners kwam in de wijk kijken, nu het nog kan”, vertelt Pia van Dalen. Zij was één van de medewerkers van Patrimonium die del hele dag aanwezig was. Patrimonium werkte deze dag samen met Verkeersregelaars Barendrecht, Buurtpreventie en Stichting Present.

Deze week haalt een hovenier het overgebleven groen weg. Voor 15 maart worden er ook dakpannen verwijderd, zodat mussen daar niet kunnen nestelen.

Meer foto's op www.
deschakelbarendrecht.nl 


Postzegel- en muntenbeurs

BARENDRECHT - Op zaterdag 18 maart houdt de Vereniging van Postzegelverzamelaars Barendrecht een postzegel- en muntenbeurs in het Trefpunt aan de Dr. Kuyperstraat 4. Open van 12.30 tot 16.30 uur, toegang gratis.