Boekenweek begint zaterdag 11 maart

BARENDRECHT – De Boekenweek wordt dit jaar gehouden van 11 tot en met 18 maart.
Ook de ReadShop Barendrecht doet weer mee met de Boekenweek. Klanten krijgen bij besteding van 15 euro aan boeken, ‘De eerlijke vinder’ van Lize Spit cadeau. Het is een verhaal over vriendschap, solidariteit en het belang van rituelen.
Ook het Boekenweekessay, ‘Boto Banja’, is vanaf 11 maart verkrijgbaar, voor 5 euro. In ‘Boto Banja’ neemt Raoul de Jong de lezers mee op zijn zoektocht naar een geheim genootschap van ondeugende schrijvers die hun stemmen lieten klinken – of de wereld daar nou klaar voor was of niet.


PvdA stelt vragen over de BOB-bus

BARENDRECHT - In tijden van Corona is de RET gestopt met de BOB-bus die op vrijdag- en zaterdagnacht reed tussen 1 en 5 uur vanaf Rotterdam Centraal naar de verschillende gemeenten in de regio.

Aangezien de BOB-bus niet meer rijdt (route Station Rotterdam Centraal naar Barendrecht) zijn veel jongeren afhankelijk geworden van taxi's, logeeradressen of eigen vervoer. PvdA Barendrecht vindt dat de jongeren niet aan hun lot overgelaten mogen worden.
Uit gesprekken die de PvdA gevoerd heeft met jongeren uit Barendrecht, is gebleken dat niet alle jongeren een eigen fiets hebben of gebruik kunnen maken van eigen vervoer.
Bovendien is fietsen vanuit Rotterdam naar Barendrecht in het holst van de nacht ook niet de meest veilige optie. Jongeren zijn hierdoor gedwongen om met de taxi naar huis te gaan, wat extreem duur is.
Helaas zijn er ook jongeren die dronken een deelscooter gebruiken met alle gevolgen van dien, stelt de PvdA.
De fractie van PvdA heeft daarom een aantal vragen aan het college gesteld. Ze vragen naar welke inspanningen er momenteel verricht worden om de BOB-bus naar en door Barendrecht weer te laten rijden. Op welke termijn de wethouder deze voorzieningen weer zou kunnen aanbieden. En welke alternatieven de gemeente aan de Barendrechtse jongeren zou kunnen bieden.