Bas Nootenboom en Leo van Gelder.
Bas Nootenboom en Leo van Gelder. Foto:

CDA voert campagne in Barendrecht

BARENDRECHT – Het CDA voert zaterdag 11 maart campagne in Barendrecht.

Om 10 uur verzamelen de CDA-leden zich bij het Toeristisch Overstappunt op de parkeerplaats langs de Derde Barendrechtseweg bij de Kleine Duiker.
Van 11 tot 12 uur is er een bijeenkomst in de Bethelkerk over de samenwerking tussen waterschap en provincie bij (recreatieve) gebiedsontwikkeling in Barendrecht.
Aanwezig in de Bethelkerk zijn in ieder geval Tweede Kamerlid Henri Bontenbal, kandidaat voor de provincie Bas Nootenboom (oud- gemeenteraadslid en oud-wethouder) en de Barendrechtse kandidaat Leo van Gelder die verkiesbaar is voor het waterschap.

Na de bijeenkomst in de kerk gaat het CDA flyeren op de Middenbaan.


Barendrechtse VVD’ers kandidaat op 15 maart

BARENDRECHT – Bij de verkiezingen verkiezingen voor Provinciale Staten van Zuid-Holland en voor het Waterschap Hollandse Delta staat op 15 maart een aantal VVD’ers uit Barendrecht en omgeving kandidaat.
Op de lijst voor Provinciale Staten staat Elco Jongeneel op plaats 22. “Ik woon al mijn hele leven in Zuid-Holland. Een belangrijk deel van mijn leven heb ik mijn geboortestad Gouda gewoond en na een aantal jaren Rotterdam woon ik nu weer flink wat jaren op de grens van Barendrecht en Rhoon. Het is hier rustig wonen, met vele mooie lokale voorzieningen, de grote stad en veel mooi groen in de nabije omgeving. Genoeg ruimte om lekker te wandelen en te fietsen. Woningbouw en bereikbaarheid zijn belangrijke speerpunten, maar minstens zo belangrijk is het behoud en/of verbeteren van onze mooie groene omgeving.”
“Veilige dijken, de zoetwatervoorziening behouden en het waterschap dichterbij ons allemaal brengen.” Dat zijn de speerpunten voor de VVD in waterschap Hollandse Delta. Oud-wethouder Leon van Noort op plaats 17.


Cicilia Rijsdijk vrijdag op de markt

BARENDRECHT - Waterschapspartij Hollandse Delta werkt al vanaf 2008 mee in het besturen van Waterschap Hollandse Delta. In Barendrecht voert Cicilia Rijsdijk campagne voor de partij. Ze staat op nummer twee van de lijst. Vrijdag is ze weer te vinden op de markt in het centrum.
Naast haar werk voor het Waterschap is Rijsdijk ook actief bij EVB, zit in de clientenraad van de Lelie zorggroep en de ledenraad van VGZ. Cicilia Rijsdijk staat voor een goede waterberging, schoonwater en robuuste dijken.
"Wat we niet willen is de verantwoording voor het waterbeheer afwentelen op de inwoners. Zo steunen wij bijvoorbeeld graag beleid wat mensen motiveert om een regenton neer te zetten om overtollig water te bufferen en later te gebruiken, maar een verplichting om de tegels uit uw tuin weg te halen gaat ons te ver."

Cicilia Rijsdijk.