Hulp voor stemmer met beperking

BARENDRECHT - Wie door een lichamelijke beperking zelf niet kan stemmen, mag hulp krijgen in het stemhokje of bij het vouwen van het biljet. 

Arend Wesdijk van de maatschappelijke adviesraad: "Niet elke aandoening is zichtbaar. Ook weten medewerkers niet wat u precies nodig heeft en ze mogen niet specifiek naar uw aandoening vragen. Als u hulp nodig heeft, kunt u dat het beste bij aankomst aangeven."

In het stembureau op het gemeentehuis is een speciale stemmal aanwezig. Dit kan helpen tegen uitschieten bij het inkleuren. Volgens de Kieswet is het niet erg als de kiezer een beetje uitschiet. Maar als per ongeluk ook iets in een ander rondje komt, kan de stem wel ongeldig zijn. Het biljet kan dan worden omgeruild bij de voorzitter van het stembureau. Een rondje hoeft ook niet helemaal ingekleurd te zijn; een duidelijke stip, kruisje of vinkje is ook geldig.
De maatschappelijke adviesraad is blij met de toenemende aandacht voor kiezers met een beperking.


Wijkraad bij Gorter aan tafel

HEERJANSDAM – De verkiezingen voor de nieuwe wijkraad van Heerjansdam komen vanavond, donderdag 9 maart, aan de orde in het programma Bij Gorter aan Tafel, op Exxact Barendrecht. Tussen 20 en 21 uur spreekt Wouter Gorter met kandidaat Cisca de Jong. Arco van der Lee (De Schakel) leest zijn column voor.


Meer campagnenieuws op de website

Kijk voor nog meer berichten over de verkiezingscampagne voor Provinciale Staten en het waterschap op www.deschakelbarendrecht.nl 


Aanmelden voor open podium
van Barendrecht Klassiek

BARENDRECHT - Na een aantal jaren waarin het niet mogelijk was, houdt Barendrecht Klassiek dit jaar een open podium.
Het achtste open podium zal plaatshebben op zaterdag 22 april in de Dorpskerk, bekend om zijn mooie akoestiek. Een piano en een kerkorgel zijn aanwezig. Het open podium vindt die dag plaats van 10 tot 15.30 uur.

β€œEr is nu nog volop plaats, maar wacht niet te lang met inschrijven!”, meldt Barendrecht Klassiek. Aanmelden kan voor vrijdag 24 maart via de website van de organisatie.

barendrechtklassiek.nl/open-podia-aanmelden/