Afbeelding
Foto:

Complimenten voor winkelend publiek

BARENDRECHT – Op woensdag 1 maart was het nationale complimentendag. Reden voor de cliënten van dagbesteding Lavendel van Stichting de Overburen, om complimenten uit te delen en door te geven aan de mensen in het centrum van Barendrecht.

Cliënten gaven zelfgemaakte smileys weg, met daarop een uitdagende vraag ‘wie geef jij een compliment?’ “Sommige mensen vonden het wat onwennig om iets te ontvangen. Zo was er een mevrouw die deze week nog helemaal niemand gesproken had en begon te stralen! Anderen ontvingen het met een glimlach en vonden het inspirerend! En hier werden de cliënten weer erg vrolijk van”, vertelt begeleider Mariëlle Schelling.

“Dit alles is mogelijk gemaakt met de hulp van de vrijwilligers van stichting Present. Samen met hen konden we het winkelend publiek op de Middenbaan te woord staan. Waar de cliënten ook nog eens verrast werden met een bakje thee/koffie kregen van Mooi Zo Home & Living.”


Koren zingen in Zuiderhavenkerk

BARENDRECHT – In de Zuiderhavenkerk wordt zaterdag 15 april een concert gehouden met Mannenkoor Door Eendracht Verbonden (DEV) Barendrecht, Mannenkoor Soli Deo Gloria (SDG) uit Rhenen en Mannenkoor Selah uit Capelle aan den IJssel. Het kinderkoor ‘Opent uwen mond’ zal ook medewerking verlenen. Ook is er samenzang met bovenstem en een orgelsolo.
Het concert begint om 19.30 uur en is ten bate Stichting WinstuitVerlies, die twaalf en een half jaar bestaat. Dominee A.J. de Waard uit Urk, pastoraal contactpersoon en lid van comité van aanbeveling, zal een korte meditatie houden vanuit zijn betrokkenheid bij de stichting.
Speciaal aan deze avond is, dat alle mannen vanaf 18 jaar worden uitgenodigd om mee te zingen die aan de generale repetitie hebben deelgenomen. Deze generale repetitie is op donderdag 13 april in de Zuiderhavenkerk. En deze avond begint om 20 uur.
De gezamenlijke mannenkoren brengen onder leiding van dirigent Dinant Struik mooie geestelijke liederen ten gehore.