Vragen over overlast door festiviteiten

BARENDRECHT – De fractie van Echt voor Barendrecht (EVB) heeft het college vragen gesteld over incidentele festiviteiten op het Doormanplein.

Horecabedrijven mogen twaalf keer per jaar een incidentele festiviteit organiseren. Ze mogen dan afwijken van de geldende geluidsnormen.
“Bewoners van en rond het Doormanplein hebben bij ons aangegeven dat zij geregeld overlast ervaren van deze incidentele festiviteiten. Het gaat hier zowel om muziek als vertrekkend publiek met name bij ‘clubavonden’”, stelt gemeenteraadslid Roeland Bol. “Bent u van mening dat dit, met het oog op de woonfunctie die het oude dorp ook heeft, ook passend is?”
Bol wil weten hoe het gesteld is met het nieuwe horecabeleid, dat in februari zou worden voorgelegd aan de gemeenteraad.
“In Barendrecht mogen horecagelegenheden 12 keer per jaar een incidentele festiviteit organiseren. Maar er zijn ook gemeentes die dit horecagelegenheden maar 6 keer per jaar toestaan. Zal een beperking van de mogelijkheden voor het organiseren van een incidentele festiviteit ook niet zorgen voor minder overlast?”, vraagt Bol.


Tweedehands kinder- en tienerkledingbeurs

BARENDRECHT - Op zaterdag 18 maart wordt er van 9 tot 11 uur een tweedehands kinder– en tienerkledingbeurs voor voorjaars- en zomerkleding gehouden.
Dit vindt plaats in de benedenzalen van de Eben Haëzerkerk aan de Voordijk, de ingang van de beurs is aan de Dudokdreef. Kleding (geen schoenen, nachtkleding of speelgoed) kan op vrijdag 17 maart van 13 tot 14 uur en van 19 tot 20 uur ingeleverd worden.
Op de beurs kan kinderkleding vanaf maat 86 tot tienerkleding maat M gekocht en verkocht worden. Er kan alleen contant betaald worden. Aan de kopers wordt 15 procent extra boven de vraagprijs gerekend en bij de verkopers wordt 15 procent in mindering van de opbrengst gebracht. Dit komt ten goede aan de Voedselbank Barendrecht.
Voor meer informatie en een verkoopnummer: www.
kledingbeursbarendrecht.nl 


Plaatsen vrij bij kindermuziekgroep harmonie

BARENDRECHT - Er zijn nog enkele plaatsen vrij bij de Kindermuziekgroep van Harmonievereniging Barendrecht.
De groep is voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar. Naast gebruik van diverse kleine instrumenten wordt ook gebruik gemaakt van de grote instrumenten. Daarnaast leren de kinderen op een speelse manier ook het notenschrift en diverse muzikale begrippen zoals maat en ritme.
Er zijn op dinsdag 14, 21 en 28 maart 3 proeflessen van 15.25 tot 15.55 uur, de kosten hiervoor zijn 15 euro per kind. Een vervolgcursus is mogelijk.
Aanmelden bij info@harmoniebarendrecht.nl of bel voor meer informatie naar Leerlingencoach Maria Prooi 06 42412638.