Voor de start gingen de deelnemers samen op de foto.
Voor de start gingen de deelnemers samen op de foto. Foto:

Deelnemers Veranderdag voeren 25 projecten uit

BARENDRECHT – Zaterdagmorgen kwamen de 130 deelnemers aan de Veranderdag bijeen in zaal de Ontmoeting van de Dorpskerk. Tijdens deze dag van Stichting Present werden 25 projecten gedaan. Daaronder 13 tuin- of klusprojecten. De dag werd voor de elfde keer gehouden.

Na het maken van de groepsfoto bij de Watertoren werden de deelnemers uitgezwaaid. Velen gingen praktisch aan de slag door een kamer te verven, een schutting te plaatsen of vrolijke plantenbakken te maken. Ook in Heerjansdam was een groep vrijwilligers actief. Gelukkig voor de ‘tuinploegen’ bleef de aangekondigde regen weg.

In de Elf Ranken werden paastakken versierd en bij de KunstExpress maakten cliënten en vrijwilligers samen prachtige schilderijen. Bewoners van Borgstede maakten een wandeling naar de dorpskern. Ze dronken koffie bij 't Ouwe Durp en genoten daarna van nostalgische kinderspelletjes bij de Historische Vereniging. Cliënten van Humanitas en De Overburen deden een spannend spelletje Glow in the Dark golf of maakten een uitstapje naar Miniworld in Rotterdam.
De meeste vrijwilligers lunchten samen met de hulpontvangers. De dag werd afgesloten met een borrel in de Ontmoeting.