Cobi van Baars leest voor.
Cobi van Baars leest voor. Foto:

Cobi van Baars bij voorleeslunch in bibliotheek

BARENDRECHT – Schrijfster Cobi van Baars heeft vrijdag 22 maart meegewerkt aan de Voorleeslunch in de bibliotheek aan het Middeldijkerplein.

De tweede voorleeslunch van het jaar viel midden in de Boekenweek. Die heeft dit jaar als thema ‘Bij ons in de familie’. “We hebben geprobeerd daar een schrijver bij te zoeken. En ‘De Onbedoelde’ van Cobi van Baars gaat over twee meisjes die geopteerd zijn”, vertelde Petra Teunissen. Cobi van Baars was bereid om naar Barendrecht te komen. Recent bleek ze met haar boek één van de genomineerden te zijn voor de Libris Literatuurprijs. Haar boek is inmiddels een verkoopsucces.
In een gesprek met Petra Teunissen vertelde Cobi van Baars hoe haar boek is ontstaan. “Eenonvoorstelbaar verhaal”, noemt ze het zelf. Het gaat over een tweeling die na de geboorte door twee verschillende gezinnen wordt geadopteerd. Pas als ze 21 zijn ontmoeten ze elkaar voor het eerst. Cobi van Baars hoorde het verhaal van één van de twee. “Het lijkt wel of dit verhaal een beroep op me doet”, zo vertelde ze. Met toestemming van de tweeling verwerkte ze dit waargebeurde verhaal tot een roman.
De lunch werd geopend door wethouder Miranda de Hoop. De gemeente steunt de voorleeslunches, om de ontmoeting tussen mensen te bevorderen.