Gratis lezing Autismeweek in bibliotheek Carnisselande

BARENDRECHT - Van zaterdag 30 maart tot en met zaterdag 6 april is het Autismeweek. De hele week wordt er in bibliotheek Carnisselande aandacht besteed aan dit thema met een thematafel en een boekpresentatie in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA).

Op donderdagavond 4 april wordt het boek ‘Samen Alleen’ gepresenteerd. Vijf weken lang fietst Ted dwars door Engeland, samen met haar trouwe hond Bibi en autistische broer Christian. Het boek geeft je een kijkje in deze fietsreis, hun gezamenlijk opgroeien in een groot gezin met pleegkinderen en de bijzondere wereld van autisme.
Ted en Christian geven samen de presentatie. Toegang is gratis, wel even aanmelden via bibliotheekaanzet.nl of aan de balie van de bibliotheek.

Deze avond zijn naast vrijwilligers van de NVA ook Koekie Autisme Begeleiding en Kroef Autismebegeleiding, beide gevestigd in Barendrecht, aanwezig voor extra informatie. Ook is er een tentoonstelling van materialen van de Autishop om in te zien en te proberen.

Informatie

Boekpresentatie is op donderdag 4 april van 19.30 tot 21 uur in de Bibliotheek Carnisselande, Middeldijkerplein 248. Toegang gratis, aanmelden via bibliotheekaanzet.nl of aan de balie van de bibliotheek.


Bode heeft andere baan

BARENDRECHT - Gemeentebode Carla van Beem stopt met haar werk voor het gemeentebestuur. Ze heeft een andere baan aangenomen, ook bij de gemeente Barendrecht.

De bode ontvangt onder meer de gasten van het gemeentebestuur, zorgt dat de raadsleden hun post krijgen en is aanwezig bij de vergaderingen van de gemeenteraad.
Carla van Beem was in 2016 de eerste vrouw in de positie van gemeentebode. "En de eerste bode met een diploma elektromonteur”, zei nestor van de gemeenteraad Leendert Mijnders (SGP-CU). Hij sprak haar toe aan het begin van de raadsvergadering.