De opbrengst bestond uit volle vuilniszakken en een fiets.
De opbrengst bestond uit volle vuilniszakken en een fiets. Foto:

Bethelbazar steunt drie goede doelen

BARENDRECHT - De Bethelbazarcommissie heeft drie doelen geselecteerd waarvoor dit jaar geld ingezameld gaat worden. 
De doelen zijn: de Pauluskerk in Rotterdam (komt op voor alle mensen die het zonder hulp niet redden), Stichting Red een Kind (bouw van een school in Rwanda) en
Hulporganisatie Bethania in Moldavië (hulp aan ouderen en kinderen).
De Bethelbazar is op vrijdag 7 en zaterdag 8 juni. Voor de bazar zijn weer goed verkoopbare spullen nodig. Welkom zijn bijvoorbeeld elektronica, huishoudelijke apparaten, boeken, CD's, DVD's, platen, serviesgoed, speelgoed en keukengerei, kunst en antiek zoals oud glas en kristal, zilveren en verzilverde voorwerpen en ook vintage en brocante spullen.
De inzameling start op vrijdagavond 19 april, bij de Bethelkerk. De inzameling gaat door tot vrijdagavond 31 mei.
Voor vragen over het inzamelen van spullen: Huib van Zessen (06-22205477). Voor overige vragen: Leen Pot (06-39894138).
www.bethelbazar.nl


De Hoeksteen haalt vuil van straat en uit het water

BARENDRECHT - Leerlingen ban basisschool De Hoeksteen hebben donderdag 21 april in de omgeving van de school zwerfvuil opgeruimd.
Dit gebeurde in het kader van de Nationale Opschoondag. Ook supermarkt manager Robert Gouw van de Jumbo deed mee, samen met enkele collega's. "We willen graag een goede buur zijn en samen met de kinderen hebben we zo een mooie samenwerking”, zegt hij.
De gemeente had gezorgd voor prikkers, vuilniszakken en handschoenen. Daarmee uitgerust trokken de deelnemers de buurt in. Tal van peuken, propjes en poepzakjes verdwenen in de vuilniszakken. "Met als pronkstuk een fiets uit de sloot”, aldus Robert Gouw. De kinderen gingen graag met de fiets op de foto.
Als dank voor de opruimactie verzorgt Jumbo een gedeelte van het eten en drinken op het kamp van de school.