De opruimactie startte bij sportpark Smitshoek.
De opruimactie startte bij sportpark Smitshoek. Foto:

Vragen over ontbrekende wegwijzers op station

BARENDRECHT – Er moet een einde komen aan het ‘spoorzoekertje’ op het station. Dat stelde gemeenteraadslid Hans Heiden (EVB). Hij stelde dinsdag vragen aan wethouder Dirk Vermaat (ook EVB).

Volgens Heiden ontbreekt sinds 2001 de bewegwijzering naar de ingang in de fietstunnel, sinds 2018 is er bovendien geen verwijzing naar het toilet, de OV-fiets, de fietsreparatiepost en het watertappunt.

Volgens wethouder is het probleem bekend en is er sinds enkele jaren overleg tussen de gemeente, NS en Prorail. De drie zijn het niet eens wie moet betalen voor de bordjes. Vermaat gaat een poging doen om uit de impasse te komen. “Want de zaak loopt al te lang.”


Planten ruilkast weer open

BARENDRECHT – Aan de Talmaweg gaat op maandag 1 april om 10 uur de Planten-ruilkast Barendrecht weer open.

Iedereen mag planten komen ruilen. Het moet wel gaan om gezonde planten en om een eerlijke ruil. Binnen- en buiten potten zijn altijd gratis. Het doneren van planten of potten wordt op prijs gesteld.
Open van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 20 uur in de voortuin bij Talmaweg 133.


Jos Kwekkeboom in
Panorama Literama

BARENDRECHT - In het radioprograsmma Panorama Literama is op donderdag 28 maart schuift bij presentator John Brosens een thrillerauteur aan achter de microfoon. 

Het is Jos Kwekkeboom die al ruim twintig jaar in Barendrecht werkt als docent Frans in het voortgezet onderwijs. Hij woont in Zierikzee en heeft inmiddels een tweetal thrillers het leven laten zien: ‘Vesna – weegschaal van de duisternis’ en ‘Elise Ventura’.

Jos Kwekkeboom heeft als fanatieke lezer jarenlang detectives, horrorverhalen en psychologische romans verslonden en besloot uiteindelijk zich zelf ook aan een manuscript te wagen. Als auteur is hij zich sterk bewust van de flinterdunne scheidslijn tussen goed en kwaad.

Natuurlijk gaat het gesprek over dat gebied: iedere auteur van spannende verhalen speelt daarmee.

Panorama Literama is elke vierde donderdag van de maand te beluisteren van 20 tot 21 uur in de programmareeks ExxactLive.

www.exxact.nl


EVB doet mee met Landelijke Opschoondag

BARENDRECHT – Echt voor Barendrecht (EVB) deed op zaterdag 23 maart mee met de Landelijke Opschoondag.

Tijdens de wijkbezoeken probeert altijd straten schoner achter te laten. Zaterdag waren de grotere locaties aan de beurt.
Er werd gestart bij Sportpark Smitshoek, waarna in verschillende teams op verschillende locaties in Barendrecht zwerfafval is geruimd.
"Naast sportpark Smitshoek liggen ook het Middeldijkerplein, het Muziekplein, de Oude Maas en sportpark De Bongerd er weer netjes bij. Het viel ons overigens op dat het, ten op zichte van voorgaande jaren, een stuk schoner was op deze locaties”, vertelt een van de EVB-leden.