Feestweek in Heerjansdam

HEERJANSDAM - De Oranje Vereniging Heerjansdam houdt ook in 2024 weer een feestweek. Deze wordt gehouden van 24 tot en met 27 april.

Er is een uiteenlopend programma, dat varieert van kerkdienst op 24 april tot funpoker, klaverjas en dart op 25 april en playbackavond op 26 april tot een vol programma op Koningsdag. Kom bijvoorbeeld een helikoptervlucht maken of je laten fotograferen in de fotobooth.

www.ovheerjansdam.nl 


Training psychische problemen in de familie

BARENDRECHT - Leven met een naaste met psychische problemen is lastig. Iedereen die dit meemaakt kan meepraten over de conflicten, schaamte en de eenzaamheid. Veel naasten weten niet meer hoe ze om kunnen gaan met moeilijke situaties en raken overbelast.
Wie zich hierin herkent kan baat hebben bij de cursus 'Psychische problemen in de familie' die wordt georganiseerd door KijkopWelzijn en Indigo Preventie Rijnmond. De cursus is speciaal voor familieleden en anderen die nauw betrokken zijn bij de zorg van mensen met verschillende psychische problemen.
Tijdens de cursus komen verschillende thema's aan bod, zoals de invloed van psychische problemen in de relatie of het gezin, balans tussen draaglast en draagkracht en de rol van de mantelzorger.
De cursus bestaat uit tien bijeenkomsten van twee uur. Voorafgaand aan de cursus vindt er een telefonisch kennismakingsgesprek plaats. Startdatum: woensdag 8 mei van 19 tot 21 uur Buurtkamer Vrijenburg, Vrijenburglaan 61.
De cursus is alleen voor mensen die wonen in Barendrecht, de gemeente Barendrecht financiert de cursus. Er zijn voor deelnemers geen kosten aan de cursus verbonden.

Meer informatie en/of aanmelding bij KijkopWelzijn, via 0180 691 800 of
mantelzorg@kijkopwelzijn.nl