Volop kansen om eieren te zoeken, zoals in de Oranjetuin.
Volop kansen om eieren te zoeken, zoals in de Oranjetuin. Foto:

Paasconcert Baernekoor

BARENDRECHT – Het Baernekoor geeft op zaterdag 30 maart van 11.30 tot 12.30 uur een Paasconcert. 

Onder leiding van dirigent en pianist John Bakker brengt het Baernekoor van CultuurLocaal gezelligheid en muziek met een selectie bekende liederen. Uiteraard staat een en ander in het teken van de Paasdagen en de naderende lente. Het optreden is op het trappodium van Het Kruispunt.
Toegang gratis, Aanmelden is niet nodig

Paasfeest op 
De Kleine Duiker

BARENDRECHT – De Kleine Duiker is op Tweede Paasdag, maandag 1 april, open van 11 tot 16 uur.

Er zijn deze dag leuke activiteiten voor kinderen. Zoals eieren zoeken en springkussens (5 euro per kind) en schminken (2,50 euro per kind). Wie het gouden ei vindt kan rekenen op een leuke prijs.
Er is muziek van een DJ. De horeca is open voor patat, frikandellen en ander lekkers.
www.dekleineduiker.nl


Paaseieren zoeken 
bij De Oranjetuin

BARENDRECHT - Speeltuinvereniging De Oranjetuin opent op zaterdag 30 maart officieel het speelseizoen 2024 met het traditionele Paaseieren zoeken.

Het startsein voor het zoeken zal om 11 uur worden gegeven door Emma Severien, kinderburgemeester van Barendrecht.

De kinderen kunnen in twee leeftijdsgroepen de verstopte houten, gekleurde, eieren zoeken. Voor aanvang worden er kaartjes uitgereikt aan de kinderen.

De Oranjetuin heeft er weer voor gekozen de kinderen van 0 tot en met 6 jaar bepaalde kleuren te laten zoeken en de kinderen van 7 jaar en ouder andere kleuren. Er worden ook drie ‘gouden’ eieren verstopt. De gevonden eieren kunnen worden ingeleverd bij de tafels en de kinderen krijgen in ruil hiervoor chocolade eitjes.

Rond 12 uur zal de Kinderburgemeester nog een aantal prijswinnaars bekend maken.


‘Agnus Dei’ in 
de Kijfhoekkerk

HEERJANSDAM - In de Stille Week voor Pasen, wordt op Witte Donderdag (28 maart) in de Kijfhoekkerk het programma ‘Agnus Dei’ uitgevoerd. Het vocaal mannen octet ‘Terzo Tempo’ uit Schiedam zal dit vocale muziekprogramma, afwisselend zingen met declamatie door Frank Canters.

Agnus Dei is een meditatief a capella programma voor moderne zingeving in de zogeheten 40-dagentijd, voorafgaand aan Pasen en is deels christelijk geïnspireerd. U hoort een nieuwe combinatie van vocale muziek en declamatie van poëzie. Op het programma staan werken van componisten als Da Victoria, Mendelssohn, Bruckner en Schubert. Deze worden gecombineerd met gregoriaanse hymnen en poëzie van dichters als Huub Oosterhuis, Ida Gerhardt, Emily Dickinson, Martinus Nijhoff en Simon Vinkenoog.

Terzo Tempo bestaat uit acht geoefende zangers uit de regio Zuid-Holland. Bas Boender is musicus en voorzitter van het Drechtsteden Bachkoor. De declamaties worden voorgedragen door Frank Canters.

Het programma duurt ongeveer een uur. Aanvang om 19.30 uur. De toegang is een gift na afloop van het programma. Uw bijdrage komt geheel ten goede aan de Stichting Behoud Kijfhoekkerk. Adres: Kijfhoek 30 te Zwijndrecht.

www.kijfhoekkerk.nl

Paasmeeting 
IJE koor

BARENDRECHT – Het IJE koor Rotterdam houdt op Eerste Paasdag, zondag 31 maart, een Paasmeeting in de Dorpskerk. Aanvang 17 uur.

“Een hoopvolle toekomst. In de tijd van tegenwoordig, met alles wat er om ons heen gebeurt, lijkt dit soms zo ingewikkeld. In de paasmeeting van het IJE koor Rotterdam willen we bij dit onderwerp stilstaan.” In de dienst zal veel gezongen worden, zowel door het koor als samen. Daarnaast zal ds. Teuwissen een overdenking houden over een hoopvolle toekomst.

Paaseieren zoeken bij 
Bezoekerscentrum IJsvogel

REGIO – Op Eerste en Tweede Paasdag kunnen kinderen tussen 10 en 16 uur paaseieren zoeken bij Bezoekerscentrum de IJsvogel.

Meedoen is gratis, maar wel eerst even aanmelden bij de balie in het bezoekerscentrum. Wie er vijf gevonden heeft, krijgt je binnen bij de balie een lekkere beloning. Ook het kabouterpad in het Waalbos is deze dag open. Voor de oudere bezoekers is er in de IJsvogel een expositie van Reinie de Koning.

Bezoekerscentrum de IJsvogel is op Eerste en Tweede Paasdag van 13 tot 16 uur geopend aan de Waalweg 9a Ridderkerk, naast de Rijsoordse molen. Fietsers kunnen op het terrein parkeren, auto’s op de parkeerplaats bij de ingang van het Waalbos.

Optreden bij Bluespodium L'Esprit

BARENDRECHT – Op maandag 1 april, Tweede Paasdag , spelen JP Rena (zang en gitaar) en Bas Kleine (bluesharp) een mix van blues, roots en rock 'n roll. Aanvang 15 uur Entree 10 euro. Reserveren via jan.lesprit@upcmail.nl.

Bluespodium L’Esprit is gevestigd in De Beuk, 1e Barendrechtseweg 53 – 55 in Barendrecht.

Wat is er te doen?

Wat is er nog meer te doen in Barendrecht en Heerjansdam? Kijk daarvoor in de agenda op onze website.

www.deschakelbaren
drecht.nl/agenda