Het team FF.Friends werd eerste. (foto: EdFotografie)
Het team FF.Friends werd eerste. (foto: EdFotografie) Foto: EdFotografie

FunkyFeet weer in de Prijzen

BARENDRECHT - Afgelopen zondag was het de tweede wedstrijddag voor de vijf selectie teams van FunkyFeet. Ze reisden met 63 dansers, 2 coaches en heel veel fans af naar Hoofddorp voor de tweede wedstrijd van het seizoen bij ShellWeDanceEvent.

Op 24 maart was de eerste wedstrijd, toen waren alle teams in de prijzen gevallen. Drie teams waren zelfs gepromoveerd naar een hoger level. De druk lag zondag dus enorm hoog, maar de dansers zijn de uitdaging aangegaan en weer met heel veel succes.
Het jongste team FF.Funky´s (10 - 13 jaar) heeft een tweede plaats behaald. FF.Friends (13 - 15 jaar) was vorige keer gepromoveerd en behaalde nu in een hoger level de eerste plaats.
FFDreamteam was ook gepromoveerd en deed nu voor het eerst mee in level 2, dit is het hoogste level in hun leeftijdscategorie. Helaas hebben ze hier geen prijs gewonnen, maar ze hebben zich heel goed staande gehouden tussen deze super goede dansteams. Omdat de The.F,Crew (15 - 17 jaar) ook gepromoveerd was dansten ze nu samen met The.F.Family (15 - 24 jaar) in de oudste categorie, sportieve concurrentie dus voor de dansers. The.F.Crew heeft een derde plaats behaald en The.F.Family de tweede plaats, ze zijn dus enorm aan elkaar gewaagd.
Coaches Susan Watson, Anique Schoonebeek en Kiomi van de Borght hebben samen met de dansers weer een top prestatie geleverd. De teams gaan na deze meteen flink aan de bak voor de derde wedstrijd. Deze is op 14 april in Hoofddorp.


Burgemeester bezoekt Vluchtelingenwerk 

BARENDRECHT – Burgemeester Ronald Schneider bracht maandagmiddag een werkbezoek aan Vluchtelingenwerk Barendrecht.

De burgemeester hoefde voor dit bezoek niet ver te lopen, want Vluchtelingenwerk is sinds begin dit jaar gevestigd in het gemeentehuis. Het kantoor was tot de laatste stoel gevuld met medewerkers, vluchtelingen en vrijwilligers. In totaal waren er vijftig mensen aanwezig om de burgemeester te vertellen over de opvang van vluchtelingen in de gemeente.
Er waren diverse Afghanen, Syriërs en Turken. Daarnaast nog een enkeling uit Yemen, Colombia, Iran en Saoedi-Arabië.
Teamleider Anne Kooiman vertelde dat er in Barendrecht bijna dertig vrijwilligers zijn die helpen bij de opvang en inburgering van de vluchtelingen. Vorig jaar werd de huisvesting van 128 vluchtelingen begeleid. Dat was een uitzonderlijk groot aantal, omdat de gemeente een achterstand moest inlopen. Dit jaar wordt gerekend op 41 nieuwkomers.
Twee Syriërs vertelden in goed Nederlands over hun ervaringen in Barendrecht. "Het was eerst een beetje moeilijk, omdat ik nog geen mensen kende”, vertelt een jongeman die sinds een jaar in Barendrecht woont. Met hulp van een buddy weet hij inmiddels de weg in Barendrecht. Via taallessen en internet werkt hij hard aan zijn Nederlands.
De burgemeester vertelde dat hij als wethouder in Rotterdam ooit verantwoordelijk was voor integratie. Hij benadrukte het belang van de taal. "De taal is de sleutel voor uw geluk. Investeer erin, dat betaalt zich uit. Want alles is taal.” Hij dankte de vrijwilligers voor hun inzet.

De burgemeester bij VluchtelingenWerk.