Afbeelding

Richard Kalisvaart (51)

Algemeen

Waar kennen we jou van?

Ik woon al mijn hele leven in Barendrecht. Ik ben opgegroeid in de wijk bij het station. Sinds 22 jaar heb ik mijn eigen bedrijf: een zonweringsbedrijf. Ook ben ik oprichter van de Hemelvaart motorrit. 23 Jaar geleden begonnen we met vijftien man een ritje te maken. Drie jaar later waren dat al zeventig man. Toen besloten we er een goed doel aan te hangen. Dat werd het Ronald McDonald Huis en The Hit. Inmiddels organiseer ik deze dag niet meer – ik heb het vijftien jaar gedaan - maar ik doe nog steeds ieder jaar mee.

Kom je vaak mensen tegen die jou 'ergens' van kennen?

Ja, heel vaak. Zelfs wereldwijd.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben vijf jaar getrouwd met Ellen, maar we zijn al 25 jaar samen. We hebben twee dochters. Kiki is 10 jaar en Loeki is 8 jaar.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Mijn ouders werkten in het onderwijs. Daardoor gingen we vaak zes weken op vakantie. Kamperen in Frankrijk of Engeland. Ik heb nog een broer en een zus. Aan deze vakanties heb ik mooie herinneringen.

Waar heb je voor het laatst heel hard om gelachen?

Vorige week zijn we naar André Hazes in het Ziggo Dome geweest. We gingen met een bus vol. We hadden VIP plaatsen. Enorm gelachen en het was heel gezellig.

Wanneer was je het gelukkigst?

Nu. Ik heb het prima naar mijn zin. Ik heb een mooi gezin, grote groep echte vrienden, het gaat goed met mijn bedrijf….kan niet beter.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Twee jaar geleden overleed mijn moeder na een ziektebed.

Wie is je grote voorbeeld?

Ik heb veel geleerd van mijn Kempoleraar. Hij leerde mij dat je niet bij de pakken neer moet gaan zitten, altijd moet doorgaan.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Voordat Ellen en ik kinderen kregen, reisden we veel. Dat gaan we zeker weer oppakken als de meiden groot zijn.

Welk talent zou je willen hebben?

Een muzikaal talent. En dan het liefst pianospelen. Ik vind het zo fantastisch als mensen dat goed kunnen.

Hoe sta je 's morgens op?
Om 6.45 uur. Dan ga ik douchen en maak ik iedereen wakker. Ellen zorgt voor de meiden en ik maak het ontbijt. Ik ga ook drie keer per week naar de sportschool. Dan ben ik om 7 uur de deur uit. Na het sporten pak ik meteen mijn werk weer op.

Wat zijn je hobby's?

Ik ben een groot verzamelaar van oude auto's, jukeboxen en benzinepompen. Alles zo beetje rond de jaren vijftig. Ik heb inmiddels twaalf auto's, maar er zijn er maar twee waar ik het meest mee rijd. Ik vind het heerlijk om deze wagens te restaureren. Eens per jaar ga ik naar Los Angeles. Ik heb inmiddels een heel netwerk. Ik koop een auto bij particulieren of ga bijvoorbeeld naar een beurs. Maar ik verkoop ook weleens een wagen. Behalve die ene zilveren. Die bewaar ik voor de meiden.

En binnenkort met je verzameling op televisie?

Ja, ik doe mee aan het programma Verzamelkoorts. Het wordt gepresenteerd door Kim Lian van der Meij. Het wordt bij SBS6 uitgezonden en hierin vertel ik over mijn verzameling auto's. Het programma is vanaf april op televisie, maar ik weet nog niet wanneer ik te zien ben.

Wat zijn je angsten?

Ik kan me weleens zorgen maken over de toekomst van de meiden in deze wereld. Maar dat deden mijn ouders vroeger natuurlijk ook. Toen ging het om de Koude Oorlog, nu over het terrorisme.

Wat vind je stom?

Oneerlijkheid. En mensen die zeggen 'had ik maar…'. Een paar jaar geleden vroeg een vriend aan mij of ik met hem mee ging naar Tanzania om de Kilimanjaro te beklimmen. Ik zei 'ja'. Tijdens de tocht van 6000 meter omhoog dacht ik 86 keer 'waar ben ik aan begonnen, maar eenmaal boven…dat was zo waanzinnig.

Wat staat er in het laatste WhatsAppje dat je hebt gekregen?

In de familieapp stuurde Ellen een foto van Johnny de Mol. Hij trad op bij Holland zingt Hazes. Mijn dochter Kiki reageerde met heel veel smiley's.

Wat is je favoriete quote?

Zorg dat je alles uit het leven haalt. Ik wil graag aan het einde weten dat wat ik heb gedaan, ik goed heb gedaan.

Advertenties uit de krant