Dhr Biesheuvel en wethouder van der Linden. Foto: Rob Kamminga.
Dhr Biesheuvel en wethouder van der Linden. Foto: Rob Kamminga.

Nieuwbouw Vrouwenpolder

Algemeen

BARENDRECHT – Wethouder van der Linden heeft op maandag 1 mei de gronduitgifte-overeenkomst voor de bouw van Vrouwenpolder fase 3 (Roos 2) ondertekend, samen met Aannemersbedrijf Gebroeders Blokland uit Hardinxveld–Giessendam. Wethouder van der Linden: ,,Nu staat het licht op groen voor de bouw van 36 koopwoningen en 55 huurappartementen. Hiermee zetten we een volgende stap in Vrouwenpolder: een plezierige woonwijk voor zowel jonge als oudere gezinnen."
De uitstraling van de nieuwe huizen en de buitenruimte sluit aan bij de eerder gebouwde woningen in het plan Roos 1. In de centrale groenstrook komen speelvoorzieningen, net als in Roos fase 1. Woningcorporatie Woonvisie uit Ridderkerk gaat de appartementen, die uitkijken op de Zuidpolder, verhuren.
Het aanleggen van de bouwwegen wordt eind mei afgerond. Het bouwverkeer heeft dan vanaf de Oude Trambaan direct toegang tot het bouwterrein. Daardoor hoeft het bouwverkeer niet langer door de wijk. De bouw van de huizen start in september. In het derde kwartaal van 2018 moeten alle woningen klaar zijn.

Afbeelding

Advertenties uit de krant