Afbeelding

Meezingen met 'Als Muziek' tijdens WinterFeest

Algemeen

BARENDRECHT - Iedereen kan op zaterdag 16 december meezingen met het liedje 'Als Muziek' dat Wim Soeters schreef voor kinderen én volwassenen. CultuurLocaal organiseert dit meezingevenement en hoopt zoveel mogelijk mensen enthousiast te krijgen om tussen 12.10 en 13 uur naar de Dorpskerk te komen en mee te zingen. De kinderen zingen de meeste regels in het lied en CultuurLocaal hoopt dan ook dat basisscholen het lied adopteren en het alvast voorbereiden. Ook muziekleerlingen krijgen het liedje mee naar huis. Bovendien is er een mp3 versie beschikbaar die kan worden rondgestuurd.

Tijdens het jaarlijkse WinterFeest is er eerst een generale repetitie met alle kinderen en volwassenen. Een muziekensemble van CultuurLocaal begeleidt het lied. Om ongeveer 12.45 uur wordt het liedje officieel uitgevoerd. Het liedje is niet moeilijk dus iedereen die van zingen houdt, kan meedoen. Het liedje 'Als Muziek' maakt onderdeel uit van een project over wereldmuziek voor obs de Zeppelin. Daar wordt het liedje door de hele school gezongen op donderdag 21 december.

Wie het liedje beter wil leren kennen of wil meezingen in de dorpskerk kan de mp3 versie en/of de bladmuziek aanvragen via wb.soeters@planet.nl. Voor inlichtingen en inschrijven miranda@cultuurlocaal.nl. Meer informatie is te vinden op www.cultuurlocaal.nl.

Tekst 'Als Muziek'

Als muziek de vrede af kon dwingen

Als mijn lied het donker lichter maken kon

Dan zou ik alle dagen blijven zingen

Van de ochtend tot de ondergaande zon.

Ik zing als het stroomt van de regen

Ik zing als het stormt in mijn kop

Ik zing als het mee zit of tegen

Als ik zo-za-zing,

Zie ik nergens tegenop.

Er zijn geen grenzen tussen mensen als we zingen met elkaar.

Advertenties uit de krant