Logo deschakelbarendrecht.nl

Lekker en gezond lunchen op basisscholen

BARENDRECHT - Het bedrijf Bikkels levert sinds 5 maart gezonde lunches op alle basisscholen in Barendrecht. Ouders kunnen de lunches online samenstellen, waarna deze elke dag worden bezorgd op de school van het kind.

Bikkels gelooft dat een gezond eetpatroon begint als je op jonge leeftijd leert wat het belang daarvan is. Bikkels wil het gedachtegoed meegeven dat gezond en lekker eten een positieve beleving moet zijn. Achter deze overtuiging zitten persoonlijke drijfveren van de initiatiefnemers. Een van hen is John van der Stelt: ,,Het viel mij als kind tijdens de schoollunch op dat veel kinderen ongezonde of eenzijdige voeding aten. Naast de directe negatieve effecten op de ontwikkeling, zorgt dit er vaak ook voor dat deze generatie een eetpatroon ontwikkelt dat schadelijk is voor de gezondheid. Hier wil ik met Bikkels verandering in brengen, zodat voor elk kind gezonde en gevarieerde voeding vanzelfsprekend wordt."

Steeds meer ouders willen een gezondere en gevarieerde lunch voor hun kind, maar hebben hier niet altijd de tijd voor. Daarnaast zijn kinderen soms moeilijke eters. John: ,,Veel ouders werken beiden. Ik vind dat hardwerkende ouders tegemoetkoming verdienen door de taak van een goede lunch volledig uit handen te nemen."

De lunches zijn online te bestellen in de vorm van een abonnement, dat is gefocust op gemak en flexibiliteit. Ouders mogen zelf de lunches samenstellen. ,,Een vast abonnement past niet bij ouders in de huidige tijdsgeest. Want wat nu als het kind ziek is? Dan kunnen ouders hun kind(eren) altijd afmelden op de website, zodat die dag niet geleverd én niet betaald wordt. Ook tijdens schoolvakanties wordt niet gefactureerd.''

Ouders en kinderen in Barendrecht kunnen een week gratis en vrijblijvend lunch krijgen door zich aan te melden op bikkels.eu.

Meer berichten