Afbeelding
FOTO

Zonnepark is officieel open

Algemeen

BARENDRECHT - Zonnepark Barendrecht is gereed. Vanmiddag werd het park met ruim 1.500 zonnepanelen officieel geopend. Wethouder Tanja de Jonge verrichtte de openingshandeling, waarna er voor alle aanwezigen taart was.

Sunprojects heeft de installatie afgelopen maand afgerond. Daarmee wordt bij het Vaanplein voor de komende 25 jaar zonnestroom geproduceerd. De zonnepanelen zijn samen goed voor zo'n 350.000 kWh aan zonne-energie. Hiermee kunnen jaarlijks ruim 115 huishoudens in Barendrecht van stroom worden voorzien.
Tanja de Jonge: ,,Als gemeente vinden we Zonnepark Barendrecht een heel belangrijke stap in onze ambitie om een CO2 neutrale gemeente te worden. Samen met de betrokken partners ben ik trots dat het park in gebruik is genomen!"

Zonne-energie voor iedereen mogelijk maken, dat is het doel van Zonnepark Barendrecht, dat te vinden is tussen de Carnisserbaan en de A15, naast Vaanpark 4. Het is een oplossing voor burgers en bedrijven die geen plaats hebben voor zonnepanelen, maar wel zelf energie willen opwekken. Particulieren, ondernemers en grootverbruikers kunnen deelnemen door een financiële bijdrage te leveren middels een obligatie. Ga om deel te nemen naar www.solargreenpoint.nl/projects.

Afbeelding

Advertenties uit de krant