De drie enthousiaste organisatoren van het festival
De drie enthousiaste organisatoren van het festival

Muziek op Rhoon met verrassende line-up

Algemeen

RHOON - De commissie van stichting Kasteel van Rhoon voor het evenement Muziek op Rhoon bestaat uit drie enthousiaste mannen. Sjoerd Greveling, Peter Alkemade en Edwin Groenenboom zijn vol van de line-up die inmiddels staat voor het grote evenement waar vorig jaar maar liefst 1.200 mensen op af kwamen. Dit jaar zijn de verwachtingen zelfs nog hoger. ,,Ik denk zo'n 1.500 bezoekers", zegt Edwin. ,,Dat kunnen we gemakkelijk kwijt. Het is een groot terrein."

Samen met een artiestenbemiddelaar hebben zij de beste bands en artiesten zover gekregen om in Rhoon langs te komen. En er is ook goed nagedacht over de opbouw van het programma. ,,We beginnen met veelzijdige, relaxte optredens", vertelt Sjoerd. ,,En hoe later het wordt, hoe meer de voetjes van de vloer kunnen", lacht hij. Het geheel wordt afgesloten door Kraak & Smaak. Hun originele geluid bestaat uit een mix van disco, funk, elektronisch en housemuziek. Maar wat te denken van Kim Hoorweg, die in september ook al optrad in het kasteel en een Amy Winehouse-special ten gehore zal brengen. Of Ida Nielsen, de oude bassiste van Prince. ,,Tussen alle acts door zal deejay Onno Paloma draaien", gaat Sjoerd verder. ,,Hij is de vaste deejay afkomstig uit Rotterdam en ook al heel bekend in de regio."
Het geheel wordt aan elkaar gepraat door Johan Derksen. Vorig jaar was hij ook de presentator van het festival en dat is goed bevallen.

Het weer voor zaterdag 29 juni is niet te voorspellen, maar ook al is het heel warm of regent het, de reuzeparasol die op het terrein zal staan, zal uitkomst gaan bieden. ,,Er kunnen 900 mensen onder dit 'dak'", zegt Edwin. ,,Twee jaar geleden regende het en vorig jaar was het enorm warm, dus we zijn heel blij met deze goede oplossing voor alle weertypes."

De mannen zijn vol van het aankomende festival. ,,Voor weinig geld kan men bijzondere artiesten zien", zegt Sjoerd. ,,Daarnaast zijn er een stuk of zes of zeven foodtrucks op het terrein. Iedereen kan dus van drie in de middag tot middernacht gezellig blijven om te genieten van de muziek en tussendoor een hapje eten. Ook kinderen zijn welkom, zelfs gratis onder de zestien jaar, mits met begeleiding."

Vijf jaar geleden werd er gestart met Muziek op Rhoon, toen heette het nog 'Jazzfestival'. ,,Er kwamen toen 250 mensen", vertelt Edwin. Drie jaar geleden zijn wij er mee begonnen en hebben het geheel breder getrokken. Het is dus allang niet meer voor alleen jazzliefhebbers, er is voor ieder wat wils. En daarnaast is het natuurlijk ook een festival om elkaar te ontmoeten. Gezellig bijkletsen met al die mensen uit Albrandswaard die je al tijden niet hebt gezien."
,,De sfeer in de voorgaande jaren was gemoedelijk en gezellig. Dus dat zal het dit jaar ongetwijfeld weer worden", vult Sjoerd aan.

Kaarten
Kaarten zijn verkrijgbaar voor 22,50 euro. De eerste act start zaterdag 29 juni om 15 uur en het terrein zal om 14.30 uur open gaan. De laatste act wordt om middernacht beëindigd. De bar is daarna nog tot half een open. Er zijn parkeerplaatsen, maar de organisatie adviseert om met het openbaar vervoer of met de fiets te komen. Kaarten zijn te verkrijgen bij Wijnhuis Rhoon en ThéCafé Rhoon en via www.muziekoprhoon.nl.

De band Kraak & Smaak

Advertenties uit de krant