Filiaalleidster Lany Breevaart en bakker Patrick Verrijp.
Filiaalleidster Lany Breevaart en bakker Patrick Verrijp.

Feest bij Bakker Bussing:vijf jaar 'boulangerie traitionelle'

Algemeen

BARENDRECHT – Vijf jaar geleden nam bakkerij Bussing een gewaagd besluit: aan het Vlak werd een vestiging geopend met een bijzonder karakter. Op de gevel staat 'boulangerie traitionelle' en dat is precies wat de winkel wil uitstralen. Een stukje Frankrijk midden in Barendrecht. De nieuwe opzet is in de smaak gevallen bij de klanten. Dat wordt op zaterdag 21 september gevierd.

De bakkerij heeft een Franse en ambachtelijke uitstraling. En dan komt niet alleen door de Franse muziek die hier klinkt, legt bedrijfsleidster Lany Breevaart uit. "De hele dag is hier een bakker aan het werk die in de ovens brood bakt. Dan kunnen de klanten zien. Als het brood op is, bakker we er extra bij. Verder is het belangrijk dat alle ingrediënten puur natuur zijn."
Lany en haar collega's zijn in het bijzonder trots de B'rustiek broden , die hun specifieke smaak verkrijgen door de 48 uur rijstijd. "Dit is heel bijzonder. Het brood krijgt hierdoor een volle smaak."
Speciaal voor het B'rustiek en de desembroden komen ook klanten van verder weg naar het Vlak. Er is ook een ruim assortiment banket. Natuurlijk met Franse benamingen.
De bakkerij aan het Vlak is een hele gezellige winkel met veel vaste klanten. Zo is het op zaterdagmorgen altijd druk met mensen die warm, vers brood komen halen voor het ontbijt, vertelt Breevaart. "Ook zijn er mensen die elke dag op de fiets langskomen voor een vers broodje."

Op zaterdag 21 september zingt een Franse troubadour in de winkel. Ook is er voor de klanten een leuke attentie.

Advertenties uit de krant