William Vat.
William Vat.

William Vat in gesprek over Architectuur

Algemeen

BARENDRECHT - William Vat gaat op donderdag 17 oktober "Live" van 20 tot 21 uur bij radio Exxact Barendrecht in gesprek met een interieur-binnenhuisarchitect.
Een interieur/binnenhuisarchitect houdt zich bezig met alle aspecten van de binnenruimte o.a. de functie, routing, ruimte indeling, inrichting van de diverse ruimten, licht (zowel kunst-als daglicht), kleur en materiaal. De interieurarchitect geeft hiermee vorm aan de leef-of werkomgeving. Het vakgebied wordt interieurarchitectuur, binnenhuisarchitectuur of ruimtelijke vormgeving genoemd. De opleiding tot interieurarchitect is gelijkgesteld aan die tot architect, stedenbouwkundige of landschaparchitect, het is een masteropleiding. In Nederland is de titel interieurarchitect beschermd. Om de titel te mogen voeren is een inschrijving in het architectenregister nodig.
 Over dit onderwerp gaat William in gesprek met Veerle Tuijl die haar opleiding in Parijs heeft gehad, en ook nog eens samen heeft gewerkt met Jan de Bouvrie. Veerle heeft al vele bedrijven, winkels, restaurants en huizen omgetoverd en zal in deze uitzending vertellen over haar internationale ervaringen op werkgebied, en over haar bedrijf.

Advertenties uit de krant