Cees Versendaal en Henk Vermeiden.
Cees Versendaal en Henk Vermeiden.

Rotary geeft financiële steun aan Voedselbank

Algemeen

BARENDRECHT - De Rotary club Barendrecht bestaat nu twintig jaar en heeft ruim twintig leden. Die leden komen uit diverse beroepsgroepen. De club organiseert projecten met zijn leden om daarmee geld in te zamelen. Het geld geeft de club aan (lokale) burgers in een kwetsbare positie. De Rotary sponsorde al Stichting Hospice de Reiziger, maar wilde graag nog een goed doel steunen. Dat werd de plaatselijke voedselbank. Toen Henk Vermeiden  vrijdag 17 januari een cheque van duizend euro kwam overhandigen, trof hij meerdere verheugde medewerkers aan.

Voorzitter Cees Versendaal nam de waardebon in ontvangst. De ontvangen cheque staat symbool voor de nodige koelboxen. Tijdens deze overhandiging zou binnen enkele minuten het uitdelen van de voedselpakketten aan de cliënten beginnen. Hierdoor stond er genoeg materiaal om aan de penningmeester van de Rotary te laten zien hoe de Voedselbank reilt en zeilt.

Iedere week gaan er dertig pakketten naar het  tweede uitdeelpunt in Barendrecht, in de Carnisse Havenkerk. In deze kerk beschikt de Voedselbank niet over grote koel- en vrieskasten. Daarom gaat al het verse of bevroren materiaal mee in thermoboxen van polypropyleen ( soort piepschuim). Te denken valt aan zuivel, vlees en vis, gesneden groente of fruit. De boxen ogen heel simpel, maar zijn doordacht vormgegeven om temperatuurschommelingen te minimaliseren.

Er hangt wel een prijskaartje aan zo'n box. Eentje kost  ongeveer 30 euro.

"Rotary club Barendrecht heeft met zijn gift 33 boxen bekostigd.  De club wilde graag iets tastbaars financieren. Vermeiden keek wel op toen hij hoorde dat de voedselbank huur moet betalen aan gemeente Barendrecht, terwijl  de stichting juist het probleem van gemeente Barendrecht ( hoe kunnen we de minima toch laten eten?) oplost. Zo bezien is elke gift concreet. Wie doneert de huur van januari, februari enzovoort? De Voedselbank ontvangt geen subsidie, heeft geen goederen in de verkoop, maar heeft wel geld nodig. Meer clubs, bedrijven en verenigingen zijn welkom als sponsor", aldus een medewerker van de voeselbank.

Advertenties uit de krant