De koks Nino en Michel in de keuken van Diggels.
De koks Nino en Michel in de keuken van Diggels.

Diggels kookt voor De Toekomst

Algemeen

BARENDRECHT – Restaurant Diggels kookt deze week voor de tweede keer voor zorggroep De Toekomst. De koks Nino en Michel maakten dinsdag dertig maaltijden met rode kool, aardappelpuree en gekarameliseerde appel klaar voor dertig cliënten van De Toekomst.

De Toekomst biedt in het oude centrum van Barendrecht dagbesteding aan mensen met geheugenproblemen en andere beperkingen. Door de corona-maatregelen zijn de twee locaties (de oude pastorie en het woonhuis naast de Watertoren) gesloten. De medewerkers van De Toekomst proberen zo goed mogelijk contact te houden met de cliënten. Dat gebeurt met gesprekken, zorgen dat de tuin onderhouden wordt of de nagels van de kanarie laten knippen, vertelt Nine Sholles.

Normaal eten de cliënten bij De Toekomst tussen de middag een warme maaltijd. Nu dat niet mogelijk is, ontstond het idee om een maaltijd te bezorgen. "We hebben toen gewoon eens gebeld met Diggels", zegt Sunita van de Werff. Het restaurant is de overbuurman van De Toekomst. Bij Diggels reageerde men enthousiast. "We zijn blij dat we wat kunnen doen voor deze mensen", zegt eigenaar Marcel Hakemulder. Afgesproken is dat Diggels op dinsdag tegen kostprijs kookt voor De Toekomst.
De maaltijden worden door medewerkers van De Toekomst bij de cliënten in Barendrecht bezorgd. Op woensdag kookt De Toekomst zelf in de oude pastorie voor de cliënten in Ridderkerk. Op donderdag wordt er in Rhoon gekookt voor de cliënten in dat dorp.

Advertenties uit de krant