Logo deschakelbarendrecht.nl
Qrushinco Rosina: 'Ik kan niet wachten om te gaan knallen met BVV'.
Qrushinco Rosina: 'Ik kan niet wachten om te gaan knallen met BVV'. (Foto: )

Qrushinco Rosina jaagt op het hoogst haalbare

BARENDRECHT - BVV Barendrecht heeft met Qrushinco Rosina een potentiële topper aan het arsenaal voor komend seizoen toegevoegd. De 20-jarige vleugelflitser jaagt op het hoogst haalbare. “Ik aas op een profcarrière.”

In de regio is de beeldschone naam Qrushinco Rosina, die zijn roots in Curaçao heeft liggen, geen onbekende. Menig scout van gerenommeerde amateurclubs noteerden driftig zijn naam in hun notitieblokje, de velden afstruinend naar de nieuwste pareltjes. Daar is Rosina er één van, wist ook BVV. De Derde Divisionist wist niet hoe snel het moest toeslaan toen de kans zich voordeed zich te versterken met de rappe buitenspeler.
Ook voor Rosina was de keuze niet moeilijk. “Ik heb een mooie tijd gehad bij Poortugaal, maar bij BVV kan ik mijn ambities najagen.” Rosina, een keurige jongeman van twintig lentes, spreekt zoals hij voetbalt: het is een verademing om hem te zien én horen. Via CKC rolde hij in de voetbalwereld, pas op twaalfjarige leeftijd. “Daarvoor was ik eigenlijk altijd op straat bezig. Pas op de middelbare school ben ik lid geworden van een club.”
Sindsdien is het snel gegaan met de student Sport en Bewegen. Als behendige buitenspeler speelde hij zich in de kijker van diverse clubs. “Ik heb dit jaar bij Jong Sparta stagegelopen. Helaas is dat niet geworden wat ik ervan had gehoopt, maar het is voor mij geen reden om op te geven.”
Want Rosina barst nog altijd van de ambitie. “Ik wil het hoogste niveau halen, honderd procent. Ik aas op een profcarrière. In mijn eerste jaren als voetballer moest ik nog veel leren, maar zeker afgelopen seizoen kwamen mijn kwaliteiten steeds meer aan het licht.” Bij Poortugaal haalde Rosina qua doelpunten de dubbele cijfers en werd hij gevreesd door zijn tegenstanders. “Ik hoor vaak van mensen dat ik op Gabriel Jesus van Manchester City lijk. Dat is een mooi compliment.”
Stapsgewijs wil Rosina naar zijn beoogde niveau. Vooral in tactisch opzicht is er nog wel wat winst te boeken. “Mijn techniek is goed, tactisch vind ik het soms nog moeilijk om te bepalen welke richting ik op moet lopen. Daar hoop ik bij BVV komend seizoen een volgende stap in te zetten en te kijken waar mijn lat ligt.”
Elk nieuw begin gaat gepaard met een einde. Rosina laat Poortugaal achter als promovendus richting de hoofdklasse. “Eerlijk gezegd vind ik het best moeilijk om de Poortugaal-deur te sluiten”, bekent Rosina. “Ik heb daar echt enorm veel geleerd. Ik ben de club heel dankbaar voor alle extra trainingen die ik heb kunnen doen, waardoor ik me heb ontwikkeld tot de speler die ik nu ben. Mijn ambitie staat echter voorop.”
En die ambitie is inmiddels sinds enkele weken voelbaar op sportpark De Bongerd. Rosina en zijn nieuwe ploeggenoten hebben de trainingen na de verplichte coronabreak inmiddels weer hervat. “Het is fijn om het team alvast te leren kennen. Tot nu toe bevalt het allemaal goed. Ik kan niet wachten om te gaan knallen met BVV. Zo’n grote club moet in mijn ogen altijd om de prijzen spelen. Het kampioenschap, dat moet zeker het doel zijn komend seizoen.”

Meer berichten