Een opblaasbare pop maakte klanten en voorbijgangers attent op het vertrek van Willie. (rechts)
Een opblaasbare pop maakte klanten en voorbijgangers attent op het vertrek van Willie. (rechts) Foto: Ronald Hooijmeijer

Afscheid na veertig jaar trouwe dienst

Algemeen

BARENDRECHT - Eenentwintig jaar was Willie van Dongen toen ze voor het eerst achter de toonbank van de slagerij aan de Gouwe stond. Met zes jaar werkervaring in twee andere slagerijen, was ze al op jonge leeftijd een ervaren kracht.
Op donderdag 27 mei stond ze voor het laatst achter de voor haar zo vertrouwde toonbank. Ruim veertig jaar bleef ze de slagerij op het hoekje van het kleine winkelcentrum trouw. Slechts een keer wisselde de naam van haar werkgever op d’r loonstrook. Maar dat kwam omdat Slagerij Schaap verkocht werd aan de huidige eigenaar John Korff en doorging onder de naam Slagerij Gelderblom. Voor Willie haar werkomgeving veranderde er niets.

Willie: ,,Ik had nooit gedacht dat ik na de wisseling van eigenaren nog tien jaar zou werken. Ik moest echt mijn draai weer opnieuw vinden. De band met de familie Schaap was zo hecht, daar kon ik maar moeilijk afscheid van nemen. Maar met de goede wil van al mijn collega’s is dat gelukt. De vertrouwde producten en kwaliteit van Slagerij Schaap bleef ook bij Gelderblom en werd uitgebreid met eigentijdse vlug-klaar-producten. Ik heb veel waardering gekregen van onze trouwe klanten die ik de afgelopen jaren heb geholpen. Maar nu is het tijd om afscheid te nemen. Drie prachtige kleinkinderen wachten op oma. Verder ga ik mijn tijd die vrijkomt vullen met zinnige en natuurlijk ook wat onzinnige dingen. Ik kijk terug op een prachtige tijd in de slagerij en wens John en mijn collega’s, een prachtige toekomst.”

John: ,,We gaan Willie haar collegialiteit en altijd opbouwende kritische noot zeker missen, maar gunnen ze natuurlijk deze stap naar een andere fase in haar leven.”

Advertenties uit de krant