Nanda van Heteren met haar boek.
Nanda van Heteren met haar boek. Foto:

Nanda van Heteren vertelt het verhaal van topzwemster Lisette Teunissen

Algemeen

REGIO – In dit Olympische jaar heeft journaliste en zwemster Nanda van Heteren een biografie geschreven over Lisette Teunissen. Ze was jarenlang één van de boegbeelden van het paralympisch zwemmen.

Met vier wereld- en vier Europese titels, acht wereld- en twaalf Nederlandse records, paralympisch goud en brons en de Koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje- Nassau op zak heeft Teunissen een imposante zwemcarrière achter de rug waar zij heel dankbaar voor en trots op is. In februari 2018 zette ze een punt achter haar topsportleven. Haar aangeboren progressieve spierziekte, HMSN type II, liet zwemmen niet meer toe. In dit boek vertelt Lisette over haar weg naar de top en haar leven met een zware lichamelijke beperking.

Auteur Nanda van Heteren kent Lisette Teunissen uit het zwembad. Ze besloot dat de carrière van de zwemster het verdient om vastgelegd te worden in een boek. Teunissen vertelt in het boek openhartig hoe het is om topsport te bedrijven met een beperking.

Nanda van Heteren: ‘Beperkt aan de start, succesvol aan de finish’ telt 132 pagina’s en kost 19,95 euro. Het ISBN-nummer is 978-94-91625-12-1. Het boek is een uitgave van Zwemkroniek en is te koop via www.zwemkroniek.com/boeken. Wellicht komt het boek later ook in de boekwinkel te liggen.

Advertenties uit de krant